Business

Kvindelige ledere giver 6 procent mere i overskud

Der kan være gode grunde til, at der skal flere kvindelige topledere i virksomhederne. Kvinderne skaber nemlig mere overskud end mændene.

Der er ingen tvivl om, at det er en meget god ide med kvindelige topledere og specielt kvinder i topledelsen, der driver større virksomheder. Det viser en undersøgelse fortaget i hele 91 lande af The Peterson Institute for International Economics.

Undersøgelse, der er fortaget i forskellige brancher, viste således, at hvis en virksomhed har en andel af 30 procent kvindelige ledere i det øverste ledelseslag, så giver dette direkte 6 procent mere i overskud.

- Vores resultat er meget robust. Hvis der er kvinder i den øverste ledelse, så er det lige meget, hvordan vi regner på det, så er det forbundet højere profit, har Marcus Noland direktør for The Peterson Institute udtalt til nyhedsplatformen Quartz.

Undersøgelsen kiggede på, om det var en kvindelig topdirektør, kvindelige bestyrelsesmedlemmer eller kvinder i topledelsen, der gav det ekstra overskud. Det viste sig, at det gjorde en lille forskel med kvinder i bestyrelsen og ingen nævneværdig forskel, hvis kun topchefen er kvinde. Det kræver med andre ord en topledelse med flere kvinder for at opnå en forskel.

Det har ikke været muligt at få be- eller afkræftet, om danske virksomheder har medvirket i undersøgelsen.