Business

Ny app i Danmark: Lej et privatfly på timebasis

Amerikansk selskab satser på nye markeder - i Danmark bliver det nu muligt at leje privatfly gennem en app på telefonen.

For danskere med en velpolstret pengepung bliver det snart muligt at bestille privatfly via mobiltelefonen.

Det amerikanske selskab Stellar Labs, lancerer nemlig deres tjeneste i Danmark senere i år. En tjeneste som i bedste deleøkonomi-stil giver folk mulighed for at leje et privatfly via en app på telefonen – ligesom man kender det med Airbnb, når det kommer til udlejning af boliger.  Det skriver Børsen.

- Vores mål er at trække sektoren ind i den digitale tidsalder ved at tilbyde den første digitale markedsplads, som ordentligt forbinder ejere af privatfly med potentielle kunder, som kunne leje dem, siger selskabets administrerende direktør Paul Touw til Børsen.

Dermed er der lagt op til kamp om de travle og velhavende forretningsfolk. Selskabets egne undersøgelser peger på, at der er i alt 80 privatfly til forretningsfolk i landet, som sammenlagt står for 21.000 flyvninger – ud af dem flyver 7500 uden passagerer.

En succes i hjemlandet

I USA lykkedes det selskabet at nuppe omkring 20 procent af markedet for private fly på tre måneder. Men ifølge den danske direktør i brancheforeningen Dansk Luftfart, Michael Svane, så kommer Stellar Labs i modvind her i landet.

- Der er ingen tvivl om, at der kan være en vis efterspørgsel. Men man er oppe imod betydelig konkurrence, da luftfartsmarkedet jo er voldsomt transparent. Eksempelvis er der jo mange rejseportaler, siger Michael Svane til Børsen.

Ifølge Børsen ligger de amerikanske priser på 25.000 dollar for en booking på to timer. Det svarer til cirka 175.000 kroner.

Stellar Labs kommer også til resten af Europa senere i år.