Fona bukker under: Truet af konkurs

Fona har meddelt sine kreditorer, at de må vente med at få deres penge. Imens er selskabet truet af lukning.

Elektronikkæden Fona, der har 56 butikker over hele Danmark, er gået i betalingsstandsning og søger nu en ny ejer eller partner for at komme ud af en dyb krise, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Det betyder, at selskabet er truet af lukning, hvis ikke de får tilført ny kapital.

- Det gør mig meget ondt, at virkeligheden for Fona ser ud, som den gør, da medarbejderne er uden skyld i den situation, vi er havnet i.

- Men vi går alle helhjertet ind i at finde den bedste løsning for virksomheden, for Fona er en fantastisk virksomhed, siger Michael Kjær, der er administrerede direktør i F Group A/S, som ejer Fona, i en pressemeddelelse.

Kreditorerne må vente på deres penge

Formelt set hedder det sig, at Fona indleder en rekonstruktion af selskabet ved Sø- og Handelsretten i København.

I pressemeddelelsen meddeler selskabet også, kreditorerne har fået en meddelelse om, "at de må vente med at få deres penge".

Selvom Fona-kæden er gået i knæ, og kreditorerne er sat på hold, kommer det ikke til at påvirke kunderne lige nu, skriver Fona.

Du kan stadig handle hos Fona

Fonas butikker og online-shoppen holder fortsat åbent, og man kan fortsat handle hos Fona, lyder det.

Hvis man har forudbetalt en vare, leveres den som aftalt, og har du indleveret en vare til reparation eller service, bliver den repareret og returneret som aftalt.

Også tilgodebevis, gavekort eller medlemskort kan fortsat benyttes i Fonas butikker, skriver Fona.

Noget anderledes ser det dog ud for virksomhedens medarbejdere. 

Det vil koste job i Fona

Selvom Michael Kjær er fortrøstningsfuld i forhold til at forhandle sig frem til en løsning for butikskæden,  lægger han ikke skjul på, at nedturen sandsynligvis vil koste stillinger blandt virksomhedens omkring 750 medarbejdere. 

Medarbejdernes lønninger er dog sikret, lyder det i pressemeddelelsen.

Fona har tabt omkring 30 millioner kroner om året i 2013 og 2014 - og der er ikke noget, der tyder på, at tabet er mindre i regnskabet for 2015. Senest har markedet for elektronik fået en ny stor spiller i form af forretningen Power, der ikke har lagt skjul på, at den ligger i priskrig med andre kæder som eksempelvis Fona og Elgiganten.