Business

Dansk olieeventyr er lukningstruet

Det Mærsk-ejede konsortium DUC er tvunget til enten at smide mere end 30 milliarder kroner efter Danmarks største oliefelt - eller lukke det ned.

Danmark er i overhængende fare for at miste milliardindtægter fra Nordsøen og en fremtidig produktion på det, der svarer til 300 millioner tønder olie med en aktuel handelsværdi på 74 milliarder kroner, skriver Finans.

Baggrunden er, at Dansk Undergrunds Consortium (DUC) inden for det næste år er tvunget til at vælge mellem at foretage investeringer på mere end 30 milliarder kroner eller lukke Danmarks suverænt største gasfelt.

Ifølge senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank taler sandsynligheden for, at det Mærsk-ledede DUC på grund af krisen i oliebranchen vil vælge at lukke ned frem for at pumpe nye kæmpebeløb i Tyra og de nærliggende felter.

- Jeg ser det som stærkt tvivlsomt, at ejerne i DUC-konsortiet vil gå ind og bidrage til yderligere store investeringer. Timingen er den værst tænkelige. Hver eneste investeringskrone bliver vendt og drejet. Og der er rigtig mange investeringer, som bliver skrinlagt, siger Jacob Pedersen til Finans.