Business

Tiger-milliardær kaster millioner i GoMore

Milliardæren Lennart Lajboschitz ser et stort potentiale i den deleøkonomiske virksomhed GoMore, som han investerer millioner i.

Forretningsmanden Lennart Lajboschitz har lavet så forskellige investeringer som at købe en nedlagt kirke på Vesterbro, en større ejerandel af sikkerhedsfirmaet Certa - og i 2012 solgte Lajboschitz 70 procent af Tiger-butikkerne, han selv byggede op, til den svenske kapitalfond EQT. 

Og nu er det virksomheden GoMore, Lajboschitz investerer i, skriver Berlingske Business.  

For et uspecificeret - men dog “pænt tocifret millionbeløb” - får han en aktiepost i firmaet på cirka syv procent. 

En million brugere

GoMore er en virksomhed, hvor personer enten kan udbyde eller efterlyse et lift. GoMore selv kalder det en samkørselstjeneste, og tanken bag er at udnytte de mange ressourcer, der ellers går til spilde, når halvfulde biler kører rundt på vejene.

Det gør 400.000 danskere allerede herhjemme ifølge Berlingske Business. I alt har GoMore omkring en million brugere. Desuden er GoMore i gang med at ekspandere i udlandet. Netop derfor har Lajboschitz set en oplagt investeringsmulighed, forklarer han til Berlingske. 

- Tallene er så store, at ethvert firma ville drømme om at være i kontakt med så mange mennesker. GoMore er et fantastisk firma med et fantastisk potentiale, og der er flere grunde til, at jeg er glad for at investere. For det første tror jeg, at det er en fantastisk god forretning, så det bliver en god investering for mig. Det andet er, at forretningsideen er centreret om deleøkonomi, som jeg synes er interessant, så jeg går også ind i projektet, fordi jeg gerne vil lære noget om det, siger han til avisen. 

Penge skal bruges til ekspansion

Foruden at formidle kontakten mellem bilister og passagerer samarbejder GoMore også med virksomheden Leaseplan, der administrerer et af de største antal leasing-biler i verden.

GoMore er, foruden Danmark, også til stede i Spanien, hvor selskabet har en halv million brugere. Pengene fra Lajboschitz skal blandt andet bruges på ekspansion på henholdsvis det tyske og franske marked, siger Matias Møl Dalsgaard, en af de oprindelige stiftere til Berlingske. 

Foruden Matias Møl Dalsgaard og tre andre oprindelige stiftere tæller ejerkredsen af GoMore en række private investorer, blandt andet venturefonden Seed Capital, iværksætteren Jesper Buch og Kaare Danielsen, der står bag Jobindex.