Business

Nationalbanken har ansat direktørens nabo til 173.913 kr. om måneden

Nationalbanken har ansat nationalbankdirektør Lars Rohdes nabo som konsulent uden at slå stillingen op. Ikke kønt, mener ekspert.

Det vækker ifølge Finans kritik, at Nationalbanken har ansat nationalbankdirektør Lars Rohdes nabo som konsulent til en månedsløn på 173.913 kr., uden at stillingen blev slået op. For det kan give mistanker om nepotisme og vennetjenester i en af landets vigtigste institutioner, uanset om det er berettiget eller ej.

- Det er ikke kønt, uanset hvad den pågældende har af kompetencer og kvalifikationer. En sådan stilling bør slås op. Man kan ikke gøre for, at man bor ved siden af hinanden, men i så fald skal man være ekstra forsigtig, for man skal kunne sandsynliggøre, at der ikke er tale om en vennetjeneste, siger professor Bent Greve fra Roskilde Universitetscenter til Finans.

- Som udgangspunkt slås stillinger i Nationalbanken op, men det overvejes altid, om der er egnede interne eller eksterne kandidater, skriver kommunikationschef Julie Holm Simonsen fra Nationalbanken i en e-mail til Finans.

Nationalbanken har ansat endnu en direktør fra Lars Rohdes netværk, uden at stillingen blev slået op, skriver Finans.