Business

Saxo Bank i investor-offensiv mod bankerne

Et parløb med verdens største kapitalforvalter, Blackrock, skal sikre ny forretning i Saxo Bank.

Kampen om de private danske investorer tager til med offensiven Saxo Select.

Bag satsningen står Saxo Bank, der har indgået et samarbejde med kapitalkæmpen Blackrock i et forsøg på at høste mange af de hundredtusinde kunder, der i dag køber investeringsforeninger i deres bank.

Løsningen giver private adgang til at investere i Blackrocks egne porteføljer, se sammensætningen af papirer i detaljer og samtidig følge dem i realtid.

Det skaber ifølge Saxo Bank en uset gennemsigtighed i forhold til klassiske investeringsforeninger, der har mødt stor kritik de senere år for dyre, for uigennemsigtige og for dårlige.

- Det er superspændende for os at være de første til at lancere det her, siger adm. direktør Kim Fournais i et interview med TV 2.

Saxo Bank

  • Saxo Bank blev stiftet i 1992 af Kim Fournais og Lars Seier Christensen.
  • Banken er blevet stor inden for platforme til onlinehandel med valuta, aktier, råvarer og andre finansielle produkter.
  • I dag er Saxo Bank eget af de to stiftere, der har solgt ejerandele fra til kapitalfonde. De to stiftere ejer dog stadig aktiemajoriteten.

Og du kan godt garantere, at jeg ikke kan komme om et år eller to og sige, at gennemsigtigheden ikke er god?

- Det er pivgennemsigtigt det her, så jeg vil sige, at så er det fordi, at du har dug på brillen, hvis du ikke kan se det.

Se hele interviewet øverst i artiklen.

Med Saxo Select kan investorer vælge tre forskellige strategier, fra defensiv over moderat til aggressiv.

Kundernes porteføljer administreres af Saxo Bank, der tager udgangspunkt i data fra Blackrock, og den årlige omkostning er 0,9 procent.