Business

London afviser dansk milliardærs redningsplan til 439 mio. kr.

Selv om danske Troels Holch Povlsen stod klar med 439 mio. kroner for at redde bydel i London, har byens borgmester Boris Johnson afvist tilbudet.

- Vi mener ikke afgørelsen er lovlig, og nu undersøger vi muligheden for at tage juridiske skridt i forhold til Boris Johnson, siger Tim Whittaker, direktør for bevarings-organisationen Spitalfield Trust til TV 2.

Spitalfield Trust forsøger at redde det bevaringsværdige og idylliske Norton Folgate-område i det østlige London, som står til at blive revet ned nu efter området er blevet solgt til investeringsselskabet British Land.

Spitafield Trust havde udarbejdet en alternativ plan for området, og dens kamp så ud til at blive kronet med held, da byrådet i Tower Hamlet, hvor området ligger, i september sidste år afviste British Lands nedrivningsplaner for området. Men den beslutning underkendte Londons borgmester Boris Johnson og tilkendegav, at han ville træffe den endelige afgørelse.

Den danske milliardær Troels Holch Povlsen, 66, manden bag Bestseller-koncernen er gået ind i kampen for at bevare området og har erklæret sig klar til at være sponsor for Spitalfield Trusts planer.

- Han har erklæret sig klar til at matche British Lands bud og om nødvendigt byde højere, siger Tim Whittaker. Han oplyser til TV 2 at den pris, Troels Hoch Povlsen skal matche eller overgå, er 45 mio. pund (cirka 439 mio. kroner).

Men selv om Troels Holch Povlsen var klar til det, valgte Londons konservative borgmester Boris Johnson i mandags at feje bevarings-gruppens planer af bordet og give British Land grønt lys til nedrivingen af området.

- Men kampen er ikke forbi. Vi kæmper videre, for vi mener ikke den beslutning, Boris Johnson har truffet er lovlig, siger Tim Whittaker til TV 2.

Troels Holch Povlsen er manden bag Danmarks største modekoncern Bestseller, som hans søn Anders Holch Povlsen nu står i spidsen for. Med en formue, som Berlingske Business har skønnet til at være på 36,7 mia. kroner er Holch Povlsen-familien den næstrigeste familie i Danmark - kun overgået af Kirk-familien, der står bag Lego-koncernen.

Troels Holch Povlsen og Anders Holch Povlsen ejer en række luksus-ejendomme i London, senest købte familien i efteråret sidste år ifølge Berlingske Business to ejendomme i det centrale London for 1,7 mia. kroner. Derudover ejer Anders Holch Povlsen en række ejendomme i Skotland, blandt andet et slot ved Loch Ness.