Business

Dyr januar: Russiske rigmænd taber 75 milliarder på 10 dage

Olieprisen rasler ned, og det er noget, der kan mærkes i lommerne på de russiske oligarker.

Olieprisens kollaps og den russiske økonomis deroute koster dyrt for russiske oligarker som for eksempel Chelsea-ejeren, Roman Abramovich.

Samlet set udgør tabet for Ruslands 13 rigeste personer over 75 milliarder kroner alene i 2016, skriver Daily Telegraph. 

Ifølge Bloombergs billionaires-indeks har de 13 rigeste russere på blot ti handelsdage tabt det svimlende milliardbeløb. Tabene skyldes udover olieprisens kollaps også russiske aktier og landets rubel. 

Ruslands rigeste mand har tabt 1,3 milliarder dollar

Gruppen af russiske milliardærer tæller udover Roman Abramovich også Alisher Usmanov, der ejer en tredjedel af rivalerne fra Arsenal. Dertil kommer Leonid Mikhelson, der står i spidsen for gasselskabet Novatek, og som har tabt omkring 1,5 milliarder dollar, mens også Vladimir Potanin, der ifølge Forbes var Ruslands rigeste mand i 2015, alene har tabt 1,3 milliarder dollar i år. 

Med en samlet formue på 130 milliarder dollar er der dog ingen risiko for, at de 13 rigeste russere går sultne i seng lige foreløbigt. Formuen er hovedsageligt skabt af investeringer i olie-, gas- og mineselskaber, og størstedelen af de såkaldte oligarker har placeret deres formuer uden for moderlandet og investeret i alt fra fodboldklubber til kunst, lejligheder og værdipapirer.