Business

Københavns Lufthavn slog passagerrekord med en million

26,6 millioner rejsende passerede igennem Københavns Lufthavn i 2015, og det er rekord.

Med en ordentlig slutspurt i december satte Københavns Lufthavn punktum for endnu et rekordår, hvor i alt 26,6 millioner passagerer var igennem lufthavnsterminalerne.

Det er én million mere end året før, svarende til en fremgang på 3,8 procent.

Og væksten er i høj grad sket i kraft af flere nye langdistanceruter, fortæller administrerende direktør Thomas Woldbye i en pressemeddelelse.

- Antallet af lange ruter til og fra København er fordoblet i løbet af det seneste tiår, og alene sidste år kom der fem nye interkontinentale destinationer på vores rutekort.

- Flere ruter betyder også flere passagerer, og alene i december var der 15,2 procent flere rejsende på de lange ruter, som således vokser betydeligt hurtigere end gennemsnittet, siger han.

Kæmpefly sikrer fremtidig vækst

Lufthavnen har gjort sit til at sikre fremtidig vækst på de interkontinentale ruter ved at udbygge C-fingeren og ved at sikre, at kæmpeflyveren Airbus A380 kan lande og lette fra København.

Samtidig er der planer om at udvide lufthavnen, så der fremover er kapacitet til at tage imod 40 millioner passagerer årligt.

Mens langdistancetrafikken har fået et gevaldigt løft, er der også fremgang på 4,4 procent på de europæiske ruter. Til gengæld er indenrigstrafikken faldet med 2,9 procent.

I december endte passagertotalen på lige knap to millioner, svarende til en stigning på 12,5 procent i forhold til samme måned i 2014.

Nedenfor kan du se, hvordan du finder den billigste flybillet til rejsen.