Business

SAS har flere passagerer, men også flere tomme sæder København

SAS noterer fremgang i antallet af passagerer, særligt på ruterne til Asien og Nordamerika.

 Mens SAS fortsat er presset i Skandinavien og det øvrige Europa, er der fremgang at spore på de interkontinentale ruter.

Det viser luftfartsselskabets trafiktal for december, som viser en fremgang i antallet af passagerkilometer på 7,9 procent.

 - SAS' interkontinentale trafik blev øget med 15 procent, og kapaciteten steg med 23 procent. Væksten blev drevet af den nye rute mellem Stockholm og Hong Kong og øget antal afgange på andre ruter, hedder det i en pressemeddelelse.

Den øgede kapacitet blev altså ikke helt modsvaret i antallet af passagerer, og derfor faldt den såkaldte kabinefaktor - den gennemsnitlige andel af betalte sæder på en given afgang - fra 71,3 til 68,2 procent - i forhold til december sidste år.

Passagervækst på 1,9 millioner

Om salget i øvrigt fortæller SAS, at en nedgang i antallet af bestillinger i november påvirkede trafikken i Skandinavien negativt i december, og at de øvrige markeder både bød på positive og negative historier.

- Mens konkurrencen fortsat er meget intensiv i bestemte markeder og efterspørgslen i områder med høj eksponering over for oliesektoren er svækket, er efterspørgslen på ferie- og fritidsorienterede ruter og langdistancetrafikken voksende,

Antallet af månedlige passagerer voksede sammenlagt med 2,1 procent til 1,9 millioner.

SAS-aktien faldt cirka to procent oven på nyheden om trafiktallene i december.