Business

Danskerne mobilbetalte i vildskab i julen

Danske Banks Mobilepay oplevede voldsom fremgang i december. I 2016 vil tjenesten blive dobbelt så stor.

Danske Banks meget udbredte mobilbetalingsløsning, Mobilepay, blev endnu mere udbredt i december.

Betalingsformen er nu så brugt, at de bliver skilt ud i de månedlige oversigter over dankortbrug for ikke at forvirre økonomerne.

Brugen af Mobilepay er da også eksploderet i december, hvor der blev overført beløb for 2,93 milliarder kroner, som er ny rekord.

Det var omkring 500 millioner kroner mere end i november og markante 163 procent over de 1,1 milliarder, der blev overført i december 2014.

2,8 million danskere har Mobilepay

- 2015 har været endnu et rekordår for os. Væksten er eksponentiel, så vi er næsten holdt op med at sætte forventninger. Men vi er selvfølgeligt rigtigt tilfredse, siger Mark Wraa-Hansen, chef for Mobilepay i Danske Bank.

Ud over at sætte rekord for det samlede beløb steg antallet af overførsler til over 10 millioner i december.

Derudover kom der 45.000 nye brugere til, og det betyder, at små 2,8 millioner danskere nu har app'en.

1,3 millioner handler med mobilen

Mobilepay forventer, at man i 2016 vil blive dobbelt så stor, efter samlet at have stået for overførsler for 18 milliarder kroner i 2015. Det var i sig selv mere end en fordobling fra 7 milliarder kroner i 2014.

Mark Wraa-Hansen er glad for de mange almindelige danskere, der bruger Mobilepay, men glæder sig lige nu mest over, at flere og flere butikker har indført betalingsmetoden.

Der blev handlet for 248 millioner kroner i fysiske butikker og webshops i december med Mobilepay fordelt på 1,3 millioner handler.

- I det store billede står Mobilepay stadig for en lille del af den samlede handel. Men dankortene har været her i 30 år, så vi arbejder imod stærke vaner, og det vil tage tid at blive store her, siger Mark Wraa-Hansen og fortsætter:

- Men vi synes alligevel, at vi har fået et gennembrud og er kommet rigtigt godt fra start.

App-betalingen fortsætter med at være gratis

Han fortæller, at der hver måned kommer omkring 2500 nye butikker til, og det er vigtigt for Danske Bank.

Mobilepay skal nemlig fortsat være gratis for almindelige brugere, mens banken satser på at tjene penge på virksomhedsaftaler.