Danske Bank vil tilbyde erhvervskunder crowdfunding

Crowdfunding er blevet en populær måde at finansiere nystartede virksomheder på som et alternativ til et traditionelt banklån eller en erhvervskredit.

Men ifølge Jyllands-Posten vil en af de etablerede banker - Danske Bank - nu også tilbyde sine erhvervskunder at hente finansiering ad den vej.

Det sker via et pilotprojekt, der efter planen sættes i værk allerede i år sammen med en ekstern partner, som kan formidle kontakten til mulige långivere uden for banken.

- Vi er generelt positive over for crowdfunding, som givet vil være i vækst de kommende år.

- Det kan især være et godt supplement til bankfinansiering for startups og mindre virksomheder, siger Niels Bang-Hansen, der er chef for Danske Banks erhvervskundeafdeling.

Jyske Bank er mere skeptisk

Hvor traditionel crowdfunding oftest benyttes af helt nye virksomheder, vil Danske Banks produkt dog være rettet mod eksisterende erhvervskunder.

Crowdfunding eller peer-to-peer-lån går ud på, at långivere tilsammen stiller den kapital til rådighed, som låntager har brug for og dermed også deler risikoen ved lånet.

Flere virksomheder som Lendino og Udenombanken har allerede en platform, hvor låntagere og långivere kan mødes på denne måde, og nu kan flere banker altså følge efter.

Spar Nord er i hvert fald ifølge kommunikationsdirektør Ole Madsen også interesseret i at komme med på vognen, mens Jyske Bank dog er mere skeptisk.

- Vi vil rigtigt gerne selv låne penge ud. Vi har ikke noget behov for at få andre ind til at tage en del af vores forretning.

- Men hvis crowdfundere derimod vil gå ind og tage den yderste risiko, kan jeg godt se en fordel i det, siger forretningsdirektør Rune Møller til Jyllands-Posten.