Dansk aktiekultur på vej mod ny æra

Tilbageholdenheden fra finanskrisen er blevet afløst af et decideret aktieridt på den danske børs, Nasdaq Copenhagen, der aldrig har set større aktivitet blandt investorerne.

Det skriver Børsen.

Over de seneste år er Nasdaq Copenhagen gået fra at være Nordens mindste børsmarked til at have overhalet Oslo og Helsinki for derved at ligge som næststørst efter Stockholm.

- Kunder har aldrig omsat eller handlet for så meget. Selv hvis 2016 ikke skulle blive en gentagelse af det fantastiske aktieår, som vi så i 2015, så har omsætningen simpelthen løftet sig til et nyt niveau., siger Bjørn Sibbern, børschef ved Nasdaq Copenhagen, til Børsen.

Børschefen forklarer over for Børsen, at den rekordhøje aktivitet er drevet af private investorer og udenlandske mæglerhuse, der har villet have en bid af den danske succes. Helt konkret nåede den daglige omsætning i 2015 et niveau, der var 92 pct. over 2012-niveauet.