Business

Her er årets aktieraket

Det har været et begivenhedsrigt år for møbelkoncernen Boconcept, der her en dag før nytårsaften tager prisen som årets ubestridte kursraket blandt de danske aktier med en samlet stigning på omkring 550 procent.

Det er omkring det dobbelte af Chemometec-aktien, som indtager andenpladsen.

2015 har generelt været et rigtig godt aktieår herjemme, men Boconcept-aktien har alligevel som en anden Usain Bolt spurtet fra alle de andre.

Møbelkoncernen har været igennem en gennemgribende optimering af forretningen, og det har for alvor slået igennem i årets regnskaber.

I det seneste regnskab opjusterede Boconcept ikke blot forventningerne til indeværende regnskabsår, men også til det kommende regnskabsår.

"Et fornuftigt år"

Selskabets topchef, Torben Paulin, er da også meget tilfreds med året, der er gået.

- Det er vel det, man på godt jysk kalder et ret fornuftigt år. Det har været et år, hvor vi har haft rigtig travlt med rigtig mange forandringer og med at optimere forretningsmodellen og samarbejdet med vores butikker ude omkring i verden, siger Torben Paulin.

Han fortæller, at Boconcept har nået deres mål hurtigere, end man havde turdet håbe på, men han betoner samtidig, at man kun er nået et stykke af vejen i omstruktureringen.

- Der er stadig meget, vi skal gøre endnu, så det vil vi alle sammen i hele organisationen og i hele kæden have fokus på i 2016. I takt med, at vi har fået ryddet op i kæden, og det går bedre, ja så vender vi jo fokus fra at restrukturere til i stedet at skabe vækst. Både gennem de eksisterende butikker, men også gennem nye, siger Torben Paulin.

Selskabet har i årets løb haft fokus på at lukke ikke-profitable butikker, og det har resulteret i, at møbelkæden har sagt stop for at yde lån til pressede butikker. Møbelkoncernen har blandt andet lukket 38 butikker.

- Man når til et tidspunkt, hvor man må sige, at nu kan vi ikke hjælpe mere, og så må man tage konsekvensen. Det har været rigtig sundt for forretningen, så vi i dag har fokus rettet mod den del af forretningen, som går rigtig godt, siger Torben Paulin.

Og hvad er målet så for næste år?

- Målet er, at vi i næste regnskabsår skal øge toplinjen, men også, at vi fortsat skal øge bundlinjen, siger Torben Paulin.

I tv-indslaget herunder får du tre bud på danske vinderaktier i 2016.