Business

Her er årest nye danske aktier

I tv-indslaget herover kan du se, hvilke tre aktier investeringsøkonom anbefaler dg at købe i 2016.

To nynoteringer og tre afgange blev det til på fondsbørsen i København i 2015. Kun Novo Nordisks IT-selskab NNIT og Sparekassen Sjælland kom til på den danske børs i år. Dermed er der igen blevet færre aktier i fri handel, og målt i forhold til den svenske storebrorbørs er der klart baghjul til Danmark.

Samlet over Nasdaqs nordiske børser, som dækker Sverige, Danmark, Finland og Island, kom der 28 nye selskaber til på hovedbørserne, og 61 på juniorbørsen, First North. Samtidig blev otte rykket op fra First North til hovedmarkedet.

Stockholm stod for 18 af nynoteringerne, 55 First North-nynoteringer og alle otte oprykninger.

Til sammenligning var det altså et pauvert antal, København kunne præstere, da kun NNIT og Sparekassen Sjælland kom til. Samtidig forlod Rella Holding og Jensen & Møller Invest børsen som følge af henholdsvis en likvidation og en tvangsindløsning, mens Nørresundby Bank blev opslugt af Nordjyske Bank.

Samtidig måtte den københavnske børs se tre danske firmaer krydse sundet for at blive noteret i Stockholm. Ivisys, Photocat og Nuevolution tog alle til First North i Sverige i stedet for Danmark for at rejse kapital.

Et andet dansk firma, Ascendis Pharma, valgte at blive noteret i USA, mens Hugo Games kom på børsen i Norge og Oncology Venture valgte den alternative svenske børs Aktietorget.

I tv-indslaget herunder får du gode råd til, hvordan du finder den rigtige aktie.