Tjek her: Skal du betale skat af julegaven fra din chef?

Der er helt klare regler for, hvornĂĄr du skal betale skat af julegaven fra din arbejdsgiver. I tv-indslaget ovenfor kan du se, hvor store julegaver, du mĂĄ fĂĄ af chefen uden at du skal betale skat.

Modtager du gaver fra din arbejdsgiver på 1.100 kroner – eller mindre - i løbet af året, skal du ikke betale skat af gaverne. Overstiger det samlede beløb 1.100 kroner, bliver du til gengæld beskattet af beløbet som personlig indkomst. Som udgangspunkt.

Der er dog særlige regler for julegaven, som gør, at du godt kan få gaver for et samlet beløb, der overstiger 1.100 kroner, men hvor hele julegaven alligevel bliver skattefri. Det skyldes, at der er en særregel, der gør, at du ikke skal betale skat af din julegave, hvis den holder sig under en værdi på 800 kroner. Det får du også eksempler på i indslaget ovenfor.

Har du også fået en såkaldt lejlighedsgave i løbet af året, så tæller denne gave ikke med. En lejlighedsgave kunne være i forbindelse med et jubilæum eller en rund fødselsdag

I indslaget ovenfor er det skatterådgiver Søren Bech fra revisionsselskabet PwC, der fortæller om din skattepligt af julegaver fra chefen.