Business

Jesper Nielsen i skatteduel: Jeg vil gå hele vejen

Tre et halvt år er gået, siden Skat beslaglagde erhvervsmanden Jesper Nielsen og hans families værdier i Danmark. I dag er ifølge serieiværksætteren fra Brøndby en mærkedag, da hans skattesag om familievirksomheden Kasi Aps her til eftermiddag er på dagsordenen i Landsskatteretten.

Til TV 2 Finans kan Jesper Nielsen love, at han ikke stopper, hvis han skulle tabe i den første instans, når dommen bliver afsagt om en måneds tid.

"Vi mener, at vi har så klokkeklar en god sag, at selvfølgelig kører jeg sagen videre," siger Jesper Nielsen.

Kigger frem mod byretten

Han har ikke den store tiltro til, at sagen i Landsskatteretten falder ud til hans fordel, da instansen ret beset er inden for Skats regi og udpeget af skatteministeren og Folketinget. Derfor ser han allerede nu fremad mod de civile muligheder med første stop i byretten.

"Efter Landsskatteretten kommer jeg ud af Skats klagesystem, og det er egentlig det, jeg har allermest lyst til,for så kommer jeg ud i de frie instanser. For rent juridisk står vi rigtig stærkt," siger Jesper Nielsen.

Pantsat hus og klippet dankort

Skat har indefrosset et beløb lidt over 100 mio. kr. på en konto, mens de resterende knap tre fjerdedele vil blive taget fra den earn out-aftale med Pandora, som Jesper Nielsen forventer at få et stort trecifret millionbeløb ud af.

Med den store skatteregning på 400 mio. kr. hængende over hovedet, bor hans forældre i dag i pantsat hus, og Jesper Nielsen har ikke mulighed for at drive dansk forretning, da Skat automatisk vil komme efter hans indtjening.

"Det har været en hård kamp at nå hertil, og i dag er en stor dag for mig og min familie," lyder det fra erhvervsmanden, der på grund af skattesagen har flyttet sit smykkeeventyr Endless Jewelry til Düsseldorf for at kunne drive forretningen.

Målet er igen at gøre Brøndby til hovedkontor for Kasi Group og Endless. Landskatteretten skal tage stilling til, om Kasi Groups sponsorat af især fodboldklubben Brøndby IF i 2007 var et almindeligt sponsorat fra en virksomhed på jagt efter omtale, eller om der var tale om et personligt projekt fra en dedikeret sportsfan. Det sidste kan man nemlig ikke trække fra i Skat.