Business

Børskandidat fra Hellerup i frontalangreb på medier

Omfattende kritik fra tre aviser er faldet Hellerup Finans så meget for brystet, at selskabet har meldt Børsen, Berlingske og Finans.dk til Pressenævnet.

Samtlige klager er sendt afsted til Pressenævnet i denne uge.

Det sker som reaktion på en række artikler, hvor flere eksperter ytrer sig meget kritisk om Hellerup Finans.

Kritikken går blandt andet på, at selskabet, der vil noteres på fondsbørsen i 2016, sælger meget risikable investeringer som lav-risiko, og at de pumper værdierne af deres selskaber.

Direktør: Naturligt at melde det

Blæsten om Hellerup Finans har fået selskabets revisor BDO, landets fjerdestørste, til at opsige aftalen med selskabet og samtidig er den ansvarlige revisor blevet fyret, skriver Finans.dk i dag.

Direktør Torben Jensen fra Hellerup Finans har ikke ønsket at stille op til interview i dag, men i en mail til TV 2 skriver han:

- Vi er skuffet over, at omtalen har været unuanceret og ikke har levet op til god presseskik. Eksempelvis mener vi at det er urimeligt at medierne beder os om at besvare kritiske spørgsmål med 15 minutters frist – men da vi er uenige med medierne om dét, er det helt naturligt at vi beder Pressenævnet om at vurdere sagerne.

Kommentator: Deres model holder ikke vand

Hos Finans.dk mener erhvervskommentator Søren Linding, at anmeldelserne mod hans arbejdsplads og Børsen og Berlingske er udtryk for, at Hellerup Finans er ude i en overlevelseskamp.

- Jeg ser det som om, at de har en forretningsmodel, som ikke efter at den er blevet tryktestet af medier og formentlig også af andre, holder vand, siger Søren Linding i et interview med TV 2 Finans, se hele interviewet øverst i artiklen.

Han hæfter sig samtidig ved den kritiske situation med selskabets revisor, og at Hellerup Finans for nylig har mistet sin formand Steen Puch Holm-Larsen, der er partner i advokatfirmaet Bech-Bruun.

Blæst om Hellerup Finans

  • Investeringsfirmaet blev stiftet i 2005 af Torben Jensen, der blandt andet har tjent stort på det nu krakkede Nanocover
  • Hellerup Finans tilbyder en bred vifte af investeringer, foreløbig har selskabet kastet sig over blandt andet solceller, ejendomme, sportsklubber og opstartsselskaber
  • I februar 2014 fortalte Torben Jensen, at Hellerup Finans går efter en børsnotering i 2016
  • Lidt mere end et år senere rammer Hellerup Finans spalterne med en bemærkelsesværdig udrensning i Lyngby Boldklub efter en sponsortur til Madrid
  • De senere uger har flere erhvervsmedier sat spot på Hellerup Finans, der har svaret igen med at anmelde Børsen, Berlingske og Finans til pressenævnet.