Business

Disse virksomheder kan give Danmark 5000 nye job

Mens bankerne jævnligt varsler nye fyringsrunder, så gemmer København faktisk på en usleben finansiel diamant, der kan skabe masser af nye arbejdspladser.

Der er nemlig job i at skabe teknologiske løsninger til den finansielle sektor.

En undersøgelse bestilt af Københavns kommune konkluderer således, at opbygningen af en solid industri for digitale finansielle teknologier - det som man også kalder fintech - har et stærkt vækstpotentiale.

Helt konkret forventes fintech-virksomhederne som for eksempel Nets at skabe 5000 nye job de næste fem år oven i de godt 14.000 job, der findes i hovedstaden i dag.

Et åbent vindue

Den danske fintech-sektor består af 368 virksomheder, herunder IBM, Nets, Danske Bank og Nordea. Men står det til Københavns beskæftigelsesborgmester, Anna Mee Allerslev, så skal det tal gerne vokse.

- I Norden er der et kapløb lige nu. Rapporten viser, at der er et åbent vindue - og det skal vi tage, for vi har mange konkurrencefordele i København, siger Anna Mee Allerslev og uddyber:

- Vi er et lille afgrænset område, hvor man kan lave testforsøg, og så har vi mange dygtige store spillere allerede.

Mobilepay og Swipp

Fintech er en samlebetegnelse for alle de virksomheder, som tager nye teknologier til sig og tilbyder dem på et marked inden for finanssektoren. 

Som eksempler kan Mobilepay og Swipp nævnes. 

Spørger man en ekspert, så skal Danmark i endnu højere grad hoppe med på fintech-bølgen.

- Danmark må se at komme ind i den her digitale omstilling så hurtigt som overhovedet muligt, siger Jan Damgaard, der er professor på CBS og ekspert på området.

Han betoner, at det er vigtigt for fintech-virksomhederne, at de har adgang til investeringsvillig kapital, og at de har mulighed for at teste de nye teknologier af.