Business

Tidlig julegave: 100 millioner til whiskydestilleri i Stauning

Et mindre whiskydestelleri i Stauning, Stauning Whisky, fik fredag en tidelig julegave af de helt store. Verdens største producent af øl, vin og spiritus, Diageo, har nemlig investeret mere end 100 millioner kroner i virksomheden, der skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Stauning Whisky udvider i stor stil med et nyt destilleri på 3.000 kvadratmeter. Det nuværende destilleri fortsætter og det nye kommer til at ligge i forlængelse af det gamle. Virksomheden kommer i de kommende år til at ansætte en række nye medarbejdere.

- Det er helt vildt og slet ikke til at tro. For 10 år siden stod vi og lavede whisky i en gryde. Nu har en stor internationel virksomhed, der kender branchen, investeret mange millioner vores virksomhed, siger Lasse Vesterby, der er en af Stauning Whiskys ni grundlæggere.

Fra lokal whisky til international storleverandør

I 2014 producerede Stauning Whisky cirka 15.000 liter spiritus, men med det nye destilleri kommer virksomheden til at producere 50 gange så meget, når udvidelsen i 2018 står færdig.

Diageo har opkøbt 40 procent af virksomheden og dermed kommer de ni venner, der grundlagde virksomheden, til at have aktiemajoriteten og dermed også kontrollen over Stauning Whisky. Det var vigtigt både for grundlæggerne og investorerne.

- Det har været meget vigtigt for os, at sjælen i Stauning Whisky stadig vil være den samme, og at det stadig er os, der bestemmer. Det har Diageo også syntes var vigtigt, fordi de også investerer i den gejst og opfindsomhed, vi har, siger Lasse Vesterby.