Business

Her letter verdens største passagerfly fra Københavns Lufthavn

Omkring kl. 15.30 lettede verdens største passagerfly fra Københavns Lufthavn. I videoen herover kan du se, hvordan det så ud.  

Den arabiske flygigant Emirates meddelte tidligere på året, at selskabet vil sætte kæmpeflyet Airbus A380 ind på ruten mellem Københavns Lufthavn og Dubai.

Planen er, at verdens største passagerfly, som også er et af de mest avancerede og sågar miljøvenlige fly, skal flyve dagligt på ruten fra i dag, tirsdag.

Nyheden blev offentliggjort næsten fire år efter, at flyselskabet første gang forbandt den danske hovedstad med Dubai. Og fremover kan danskere altså tage plads i en af de to kabineklasser i A380'eren med en kapacitet på 615 passagerer.

I alt tilbyder Emirates 8.610 ugentlige sæder i det nye fly hver vej mellem København og Dubai. Og med de mange passagerer giver Airbus A380 den laveste CO2-emission per passagerkilometer sammenlignet med andre passagerfly, lyder det.

- Oprindeligt lancerede vi ruten med en A330 og oplevede hurtigt en stigende efterspørgsel på fly til og fra København, hvilket var årsag til, at vi efter blot seks måneder indsatte en større 777. I dag er vi glade for at kunne opgradere ruten yderligere, på grund af vores høje belægningsgrad, og nu indsætte vores ikoniske dobbeltdækker – A380, udtalte selskabets topchef Sir Tim Clark i en pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af nyheden i april.

Lufthavnen måtte bygge om

Nyheden vakte begejstring i Københavns Lufthavn, der måtte i gang med at bygge om for at 'få plads' til det store fly.

- Vi investerer i disse år signifikante beløb i udvidelsen af Københavns Lufthavn, og denne udvidelse omfatter også opgradering af infrastrukturen, så lufthavnen bliver A380-kompatibel. Vi er meget glade for Emirates’ beslutning om at indsætte en A380, verdens største passagerfly, på ruten til København, som dermed bliver den første by i Skandinavien til at tilbyde en fast A380-rute, sagde Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne, ved samme lejlighed.

Han forventer, at den øgede kapacitet vil stimulere øget handel og turisme mellem Danmark og lande i Mellemøsten, Asien og Afrika.

800.000 passagerer på fire år

Emirates er et af verdens hurtigst voksende flyselskaber, som i øjeblikket flyver til 144 destinationer i 81 lande med en flåde på flere end 233 fly.

I videoen her kan du se den imponerende kabine, der blandt andet kan bryste sig af verdens bredeste økonomi-klasse-sæder. Og hvis man er rig nok, så byder A380 på ret overvældende luksus. 

https://video.tv2.dk/watch/anodairbus090415

Selskabet opererer med verdens største flåde af Airbus 380’ere med 59 i drift og 81 i produktion.

Emirates’ ’nye kæmpefly’ vil afgå fra Dubai klokken 08.20 og ankommer i København klokken 12.20 samme dag. Returflyet, EK152, afgår fra København klokken 14.20 og ankommer i Dubai klokken 23.35 samme dag.

Klik dig igennem grafikken nedenfor og bliv klogere på A380

https://www.thinglink.com/scene/642622506506649601

I tv-indslaget herunder kan du se, hvordan du finder den billigste flybillet.

https://video.tv2.dk/watch/bUvCCZ_T2iCjZMiTKjWH1z8bb2A6DNG9http://tools.tv2.dk/widgets/factbox/157632