Business

Black Friday: Her er dagens dårlige tilbud

Selvom der har været store rabatter at hente på Black Friday, er en række af tilbuddene dog langt fra så gode som butikkerne forsøger at gøre dem til. Det viser nedenstående liste samt eksemplerne i tv-indslaget herover.

- Der er et klart billede over hele linjen af, at Black Friday er en hysterisk salgsgimmick - især i forhold til førpriserne, butikkerne nævner, siger markedsresearcher hos Forbrugerrådet Tænk Lisette Olsgaard og uddyber:

- Det er ret tydeligt, at priserne flere gange har været under den pris, de er sat til i dag. Op til Black Friday har de kørt en kunstig høj normalpris, for at de i dag fremgår som bedre tilbud end de reelt er, siger hun og peger på, at der også er få gode tilbud mellem alle de dårlige. De gode tilbud er dog enormt svære at finde, fordi de gemmer sig blandt alle de ’dårlige’, mener hun.

I tv-indslaget herover og i listen herunder kan du se en række eksempler på tilbud, der bliver slået stort op, men som i virkeligheden ikke er meget billigere end du generelt kan købe produktet til andre steder.

Bilka reklamerer med, at man i forbindelse med Black Friday kan købe en Samsung Galaxy S6 for 4.499 kroner. Selvsamme mobiltelefon bliver dog solgt flere steder til en pris, der ligger mellem 4.600 og 4.700 kroner.

Hvad: Samsung Galaxy S6 EDGE 32 GB

Hvor: Bilka Black Friday-pris: 4.499 kroner Generelle priser andre steder: 4.600-4.700 kroner

Coolshop.dk sælger denne barbermaskine fra Philips til 374 kroner på grund af Black Friday, skriver de. Tilbuddet er angiveligt 50 procent rabat. Flere ander steder sælges barbermaskinen dog til en generel pris, der ligger mellem 400 og 410 kroner.

Hvad: Philips barbermaskine Hvor: Coolshop.dkBlack Friday-pris: 374 kroner (lanceret som 50 procent rabat)Generelle priser andre steder: Mellem 400 og 410 kroner

Hotels.com tilbyder 12 procent rabat. Normalt får kunderne dog hver tiende overnatning gratis, så reelt er besparelsen kun 2 procent.

Hvad: Spar 12 procent på dine hotelovernatninger på Hotels.com Hvor: Hotels.comBlack Friday-pris: 12 procent rabatGenerelle priser: Du får normalt hver tiende overnatning gratis hos Hotels.com, så dagens besparelse er reelt kun 2 procent ekstra i forhold til de generelle tilbud.

Wupti.com lancerer aktivitetstrackeren Garvin Vivosmart til en Black Friday-pris på 899 kroner. Hos cykelpartner.dk kan man dog altid købe aktivitetstrackeren til netop 899 kroner.

Hvad: Aktivitetstracker - Garmin Vivosmart Lilla Large

Hvor: Wupti.comBlack Friday-pris: 899 kroner (Førpris 1.199 kroner)Generelle priser andre steder: 899 kroner hos Cykelpartner.dk

Elgiganten sælger et Smart LED-TV til 7.777 kroner. Hos Wupti kan du dog finde en tilsvarende model 700 kroner billigere. Eksemplet viser, at du skal kigge dig godt for på Black Friday, hvis du vil have de bedste priser.

Det sidste eksempel fra Elgiganten er ikke nødvendigvis et dårligt tilbud. Men det viser, at du skal kigge dig rigtig godt for på Black Friday, hvis du vil finde de bedste priser.

Hvad: LG 55" Smart LED-TVHvor: ElgigantenBlack Friday-pris: 7.777 kroner (Hos Wupti er fladskærmen 700 kroner billigere)