Business

Nu banker butikkerne bankernes forbrugslån: De er bare billigere

De danske banker har fået kamp til stregen, når det gælder om at låne penge ud til danskerne.

En undersøgelse fra prissammenligningssiden Mikonomi.dk, viser, at det i mange tilfælde bedre kan betale sig at låne penge til forbrug i butikkerne end i bankerne.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Store kæder som Jysk, Ilva og Bolia, der er ejet af Lars Larsen, tilbyder deres kunder forbrugslån, der enten er helt gratis eller billigere end i banken, og det kan bankerne ikke konkurrere med.

Prisforskellen kan være stor

Eksempelvis koster et forbrugslån på over 10.000 kroner hos Bolia kun 399 kroner, hvorimod et forbrugslån af samme størrelse vil koste mellem 1100 og 1854 kroner hos landets tre største banker.

Ifølge Danske Bank skal man dog være opmærksom på beløbets størrelse, når man sammenligner.

- Etableringsomkostningerne fylder en større del af lånet, fordi det er et relativt lille lån over kort tid. Eksemplet bliver lidt tænkt. Det vil være langt billigere at tage et lån på 10.000 kroner på en eksisterende kassekredit eller som rateopdeling over Mastercard, og det gør langt hovedparten af vores kunder, siger Mark Namesen, der er afdelingsdirektør i Danske Bank, til Jyllands-Posten Erhverv.

Ilva taber penge på selve lånene

Dog drives bankerne anderledes end butikskæderne, der har plads i deres forretningsmodel til at tilbyde forbrugslån uden omkostninger.

Administrerende direktør i Idedesign, som blandt andet ejer Ilva og Idemøbler, Michael Christensen, understreger, at møbel-kæden taber en smule på at låne kunderne penge, men ser samtidig en gylden mulighed for mersalg.

Strategien er, at kunderne bruger de lånte penge på at købe lidt dyrere møbler, lyder det.

Her kan du få råd til, hvordan du banker dine renteudgifter helt i bund: