Business

Krigsveteran fra Aarhus spinder guld på militær-grej

Det er ikke kun klassisk soldatererfaring, Kristian Juel Rasmussen havde med sig hjem efter sin udsendelse til Kosovo og Afghanistan for det danske forsvar. Også idéen til sin virksomhed blev født i varmen.

Den 29-årige krigsveteran har som mange andre soldater i felten brugt en del sparepenge på diverse personligt ekstraudstyr til sin kampuniform – udstyr, hæren ikke giver.

Den efterspørgsel er Kristian Juel Rasmussen og hans barndomskammerat Casper Østergaard Pedersen i fuld gang med at fodre, og det har sendt omsætningen over 10 mio. kr.

Kigger efter flere kvadratmeter

For et år siden rykkede århusianske GrejFreak ind på et 300 kvadratmeter erhvervslejemål, men iværksætterne tænker allerede nu i endnu større rammer på grund af de voksende lagerhylder og showroom.

- For et år siden rykkede vi til lokalerne her i Viby, og herfra er det gået ret stærkt. Vi fyldte kun halvdelen af lageret, da vi flyttede ind, og nu er vi stort set fyldt op, siger Kristian Juel Rasmussen.

Grejfreak fik liv i 2008, og de første år hørte virksomheden hjemme hos Casper Østergaard Pedersens forældre. Først i garagen, men senere på de fleste kvadratmeter af matriklen. Det var ikke kun tag over hovedet, forældrene måtte hjælpe med.

Hvad har den største forhindring været for jer?

- Det var, da vi skulle skaffe pengene, for der måtte jeg have mine forældre i spil. Det var svært for banken at forstå, hvorfor vi skulle sælge militærudstyr, siger Casper Østergaard Pedersen.

Planlægger jagt-eventyr

Selvom militærudstyr var årsagen til erhvervseventyret, så fylder salg til udendørslivet i dag 80 pct. af omsætningen.

- Efter vi havde solgt militærudstyr i et par år, begyndte soldaterne, som vi fik et godt navn blandt, at efterspørge alt muligt andet grej, som vi ikke havde solgt før. Soveposer, telte til civilt brug, og langsomt kom vi ind i markedet for outdoor-udstyr, og det har så taget fart, lyder det fra Kristian Juel Rasmussen.

De to stiftere er allerede begyndt at flirte med salg til jagtindustrien, som GrejFreak ser stort potentiale i, fordi jagt er mere populært herhjemme end nogensinde. Her kan godt ligge ekstra millioner i salg og vente, og blikket er også allerede rettet efter endnu et nyt marked, fiskeriudstyr.