Business

Roskilde Bank-sagen: Det laver bank-bosserne i dag

Syv år er der gået, siden Roskilde Bank forvandlede sig fra en af de mest vækstende banker i landet til at ende som ruin med massive milliardtab til følge.

Roskilde Banks sammenbrud var en realitet den 24. august 2008, efter at den amerikanske boligboble var brast og trak det danske boligmarked med sig.

Den på det tidspunkt 10. største bank i Danmark overlevede ikke de milliardstore udlån til berygtede ejendomsspekulanter, som ledelsen - med den tidligere administrerende direktør Niels Valentin Hansen i spidsen - havde godkendt i årene forinden.

Mandag startede så den længe ventede retssag i Østre Landsret mod otte af bankens tidligere topbosser, som i februar 2010 blev sagsøgt af staten for en milliard kroner.

Kravet om erstatning er rettet mod alt fra direktører, kreditchefer, revisorer og bestyrelsesmedlemmer, som skal betale for de tab, som deres ledelse kostede under krisen. 33.000 aktionærer og bankkunder mistede deres penge, og en afgørelse i sagen ventes at foreligge i sommeren 2017.

Siden bankkrakket er de otte topbosser blevet spredt for alle vinde, og kun en enkelt arbejder stadig i bankverdenen, mens en anden indtil for nylig har undervist på en handelsskole, og en tredje er ansat hos en ejendomsmægler.

Herunder i mosaikken kan du læse om, hvad de otte tidligere bankbosser laver i dag ved at klikke på det enkelte ikon.

T2Toolbox embed

De er også sagsøgt i sagen

Udover de otte bankbosser fra Roskilde Bank, er følgende også sagsøgt i sagen:

- Ernst & Young Godkendt Revisionsaktieselskab.

- Statsaut. revisor Tommy Nørskov Rasmussen, fratrådt EY.

- Statsaut. revisor Palle Valentin Kubach, fratrådt EY.