Business

Maleri af nøgen kvinde solgt for 1,2 mia. - her er de 10 dyreste malerier nogensinde

Nu er Pablo Picassos maleri Les Femmes d'Alger (Version O) det dyreste maleri solgt på auktion nogensinde.

Prisen for det var 179,4 millioner dollar, og selvom det kan virke som mange penge for et maleri, ryger det kun ind på fjerdepladsen over de dyrest solgte malerier nogensinde. Her er førstepladsen indtaget af et værk af Paul Gauguins, som blev solgt til den dobbelte pris.

Herunder kan du se listen over de dyrest solgte malerier nogensinde.

300 milloner dollars for Nafea Faa Ipoipo af Paul Gauguin

Det dyreste maleri nogensinde er malet af Paul Gauguin i 1982 og er købt af det statsfinansierede museum Qatar Museums i februar. Billedet hedder Nafea Faa Ipoipo men er også kendt som Quand te maries-tu? Det kan på dansk oversættes til Hvornår gifter du dig?

274 millioner dollars for The Card Players af Paul Cézanne

Allerede inden Paul Gauguins maleri blev verdens dyreste og kom til Qatar, befandt det dyreste maleri sig i forvejen i Qatar. Det dyreste maleri indtil februar var nemlig The Card Players af Paul Cézanne og blev i 2011 købt af Qatars kongefamilie til 274 millioner dollars.

186 millioner dollars for No. 6 (Violet, Green and Red) af Mark Rothko

Det tredjedyreste maleri i verden blev i år købt af den russiske milliardær Dmitry Rybolovlev.

179,3 millioner dollars for Les Femmes d’Alger (Version O) af Pablo Picasso

Pablo Picassos Les Femmes d’Alger (Version O) er det dyreste malerier solgt på en auktion nogensinde, men på listen over de dyrest solgte malerier, kommer den ind på fjerdepladsen. Maleriets køber er anonym og fik det hevet hjem efter en auktionstid på 11 minutter med telefonbud fra hele verden.

170,4 millioner dollars for Nu Couche af Amedeo Modiglianis

Maleriet, der blev malet i 1917-1918, var under hammeren hos auktionshuset Christie's den 9. november 2015 og er det næstdyreste maleri, der nogensinde er solgt på auktion. Maleriet blev købt af en kinesisk kunde efter en ni minutter lang budrunde, der er blevet beskrevet som hektisk.

165,4 millioner dollars for No. 5, 1948 af Jackson Pollock

Tilbage i 2006 tog maleriet No. 5, 1948 af Jackson Pollock rekorden som det dyreste maleri nogensinde. Det blev solgt af rigmanden David Geffen til den mexicanske finansmand David Martinez. I dag må maleriet nøjes med en femteplads på listen over de dyrest solgte malerier.

162,4 millioner dollars for Woman III af Willem de Kooning

I 2006 solgte David Geffen ikke kun det femte dyreste maleri i verden lige nu men også det sjette dyreste. Det er Willem de Koonig maleri Woman IIIsom gik til rigmanden Steven A. Cohen. Woman III er det tredje ud af seks malerier af kvinder, som kunstneren nummererede.

158,5 millioner dollars for Le Réve af Pablo Picasso

I 2006 ville Steven A. Cohen ikke nøjes med kun at købe Willem de Kooning Woman III. Han gav nemlig også hånd på at købe Pablo Picassos Le Réve. Aftalen lavede han med maleriets sælger, kasino-milliardæren Steve Wynn, som ved et uheld ødelagde lærredet ved at stikke en albue igennem det, da han viste det frem for nogle venner. Årsagen til uheldet var en synssygdom, som gør, at han har svært ved at bedømme afstande. Maleriet måtte derfor repareres og blev først endelig solgt til Steven A. Cohen i 2013.

158,4 millioner dollars for Adele Block-Bauer I af Gustav Klimt

Den amerikanske forretningsmand Ronald S. Lauder købte i 2006 dette maleri, fordi han ville lave en samling af jødiskejet kunst, som nazisterne havde reddet under anden verdenskrig.

152,0 millioner dollars for Portrait of Dr. Gachet af Vincent van Gogh

Tilbage i 1990 blev Vincent van Goghs maleri købt af den japanske forretningsmand Ryoei Saito.