Business

Teleselskaber dropper de billige mobil-abonnementer

Den over ti år lange mobilpriskrig i Danmark har kostet teleselskaberne dyrt. Nu forsøger nogle så at forbedre deres økonomi ved at fjerne de billigste abonnementer for nye kunder og i stedet lægge lidt ekstra i pakken i de næstbilligste for at forsøge at få danskerne til at vælge et lidt dyrere abonnement.

Indtil nu har syv teleselskaber fjernet deres abonnement til under 100 kroner om måneden.

Det gælder Call Me, Telenor, Telia, Telmore, Yousee, DLG og Fullrate, viser en ny undersøgelse fra prissammenligningsfirmaet Samlino.dk

- Der har længe eksisteret en hård konkurrence på telemarkedet, som har presset priserne på mobilabonnementerne helt i bund.

- Men nu begynder vi at se, at mange af teleselskaberne laver en modreaktion på den hårde priskonkurrence og sætter prisen på de billigste abonnementer til 99 kroner om måneden op til 109, siger Robert Juul Glæsel, Partner i Samlino.dk

Her er det billigste abonnement

Alt er dog ikke mørke skyer for nye mobilkunder. Det er nemlig stadig muligt at finde billige abonnementer. 

Samlino har sammenlignet de abonnementer, som dækker over gennemsnitsdanskerens forbrug og fundet frem til det billigste abonnement på markedet.

Vinderen er Oisters abonnement med 3 timers tale og 2 GB data til 69 kroner om måneden.

- Går man ud fra gennemsnitsdanskerens forbrug, er et abonnement fra Oister det bedste til prisen. Her får man en datapakke på 2 GB samt 3 timers tale. Det burde ifølge vores underøgelse dække gennemsnittets abonnements-behov, siger Robert Juul Glæsel.

Overvej dine behov

Robert Juul Glæsel understreger, at billigt ikke nødvendigvis er bedre, og at det er vigtigt, at man som forbruger tænker sig godt om og overvejer, hvilke behov man har, og om man kan nyde godt af de store teleselskabers pakketilbud, da der er mulighed for at spare mange penge ved at købe samlet.

- Har man et relativt dyrt abonnement kan man stadig spare penge. Det skyldes, at selskaber som Telia tilbyder Spotify Premium, RoamLikeHome, TeliaTV og 100GB i deres største abonnement, hvilket er et fantastisk tilbud til prisen, siger Robert Juul Glæsel.