Business

"3" følger i hælene på konkurrenterne og hæver priserne

Teleselskabet Oister, der er ejet af teleselskabet "3", går i fodsporene på konkurrenterne og hæver priserne på det billigste mobilabonnement, hvor man til gengæld putter mere taletid og data i.

Selskabet flager på sin hjemmeside for et abonnement på 89 kr. om måneden, hvor man som kunde får 15 timers tale og 15 GB data.

Tidligere stod det tilsvarende abonnement til 79 kr. om måneden, hvor kunderne så fik 12 timers tale og 12 GB data.

Med de stigende priser hos Oister har de fire store teleselskaber på det danske marked hævet priserne på de billigste abonnementer.

Det var TDC, der startede med at hæve priserne på de billigste mobilabonnementer i starten af oktober, da de blev hævet med 10 kr., så det billigste abonnement nu koster 109 kr.

Telia og Telenor, som i starten af september droppede at gå sammen på det danske marked, var først til at følge TDC's eksempel, og nu har "3" altså fulgt trop gennem Oister.

Ifølge Jesper Bamberger, der er senioraktierådgiver i Nordea, er de forhøjede priser en god nyhed, hvis man er TDC-aktionær, da det kan give en mindre intens priskonkurrence på telemarkedet og dermed en højere indtjening hos selskabet.

- TDC ventes at gå en god dag i møde, da Oister hæver priserne og dermed følger i fodsporene på de andre teleselskaber. Historisk har prisdisciplinen blandt teleselskaberne været kortlivet.

- Derfor forholder vi os stadig skeptisk langsigtet, men kortsigtet bør det understøtte aktien, siger han i en skriftlig kommentar.

Det danske telemarked har i en lang periode været præget af stor priskrig, og selskaberne har flere gange understreget, at en højere indtjening er nødvendig for fortsat at kunne investere i nye og forbedrede netværk. Det var også baggrunden for, at TDC valgte at hæve priserne i starten af oktober.

TDC-aktien stiger torsdag morgen med 2,1 pct. til 38,27 kr.