Damgaard-bror i nyt iværksætter-eventyr
Efter at have fået omkring 100 millioner kroner på bankbogen for en god måned siden er it-investoren Preben Damgaard for længst i gang med næste håbefulde iværksætterprojekt.
Rigmanden, der i 2002 blev milliardær med sin bror Erik Damgaard ved salget af it-selskabet Navision til Microsoft, har lagt et millionbeløb i to år gamle Templafy.
Sammen med venturefonden SEED Capital, Sunstone Capital og privatinvestoren Jesper Theill Eriksen har han sikret selskabet en kapitalindsprøjtning på et uoplyst, tocifret millionbeløb.
Templafy kan sikre virksomheder visuel og juridisk konsistens i deres elektroniske forretningsdokumenter, hvilket ifølge Preben Damgaard både lukker et hul i markedet og servicerer et universelt behov på tværs af geografier og industrier.
- De løser simpelthen et reelt problem, som de fleste virksomheder kan genkende. Teknologien understøtter en grundlæggende trend og kombinerer dynamisk skalerbare it-ydelser med afregning af software som en service, siger Preben Damgaard til TV 2 Finans.
Pengene får ben at gå på
Ud over at gå ind som investor bliver Damgaard også en del af bestyrelsen. De finansielle muskler og holdet bag skal skrue op for markedsføringsmaskinen og få virksomheden op i et andet gear.
- Vi står over for et marked, som har omkring en milliard entreprisebrugere, som er helt uopdyrket. Det er et helt ny markedskategori, det er fantastisk sjældent, at det sker. Vi står i førerposition til at tage det her marked, så det vi skal bruge pengene til, er at komme til næste niveau og sørge for, at det er os, der vinder det marked, siger Templafys direktør, Christian Lund, til TV 2 Finans.
Templafy går efter de store selskaber, og kundelisten tæller blandt andet DSB, SEB og Nets. Desuden er der lavet et strategisk samarbejde med Microsoft.
Store salgshit på CV'et
Preben Damgaards seneste successer var hans engagement i Endomondo, der i foråret blev solgt for over en halv milliard kroner. I september solgte hans sin 22 procents andel af it-selskabet Secunia, hvor investeringen er blevet syvdoblet siden købet for fem år siden.
Første kapitalindskud i Templafy kom i sommeren 2014 fra SEED Capital og Sunstone Capital, og med den nye indsprøjtning har Templafy i sine to leveår rejst 30 millioner kroner til at holde sig i overhalingsbanen. Investeringen både dengang og i dag skyldes ifølge SEED Capital udsigten til et globalt marked på over 8 milliarder kroner.
”Templafy har skabt en løsning, som er ekstrem skalerbar, samtidig med at de har et gigantisk marked i sigte,” siger Lars Andersen, ledende partner i SEED Capital, der specialiserer sig i at investere i nystartede virksomheder.