Business

Telia hæver prisen på det billigste abonnement i Danmark

Telia fulgte i sidste uge i fodsporene på konkurrenten TDC og har hævet prisen på selskabets billigste abonnement i Danmark.

Det oplyser selskabet tirsdag.

Teliasoneras topchef, Johan Dennelind, håber på, at de højere priser kan give en vis form for forbedring af indtjeningen i fjerde kvartal.

- Forhåbentligt kan vi se en vis forbedring, når vi går ind i fjerde kvartal, når man ser på de prisforhøjelser, som vi gennemførte i sidste uge, siger Johan Dennelind på en telekonference efter selskabets regnskab for tredje kvartal, skriver nyhedsbureauet Direkt.

Hæver prisen med 10 kroner

Det er prisen på det billigste abonnement "4FUN", som er blevet hævet 10 kroner til 109 kroner om måneden, mens der samtidig er blevet lagt to timers ekstra tale oveni. Det gælder dog kun nye kunder.

- Vi ser en mulighed for at lægge noget mere værdi i en specifik prispakke, og når vi lægger noget mere værdi ind i en prispakke, så bør vi også kunne tage en højere pris for den vare, forklarer Morten Bentzen, der er topchef for Telia Danmark, over for Ritzau Finans.

Med de højere priser følger Telia i hælene på TDC, der i sidste uge lavede samme manøvre.

Nye kunder betaler en højere pris

Priserne på de billigste mobilabonnementer hos TDC, Telmore, Yousee og Fullrate blev ligeledes hævet til 109 kroner om måneden for nye kunder.

På daværende tidspunkt afviste Telenor at kommentere konkurrentens træk, mens teleselskabet "3" tidligere har afvist, at det vil droppe de billigste abonnementer.

Telias regnskab afslører da også, at der er behov at forbedre indtjeningen. På trods af en kundevækst på omkring 70.000 på et år har indtjeningen ligget mere eller mindre fladt.

Telias driftsindtjening, EBITDA, eksklusive udgifter til den glippede fusion med konkurrenten Telenor blev løftet med 7 mio. svenske kr. til 211 mio. svenske kr. i tredje kvartal.