Business

Kun 11 måneder efter stiftelsen: Dansk it-selskab solgt for mange millioner

Nogen gange går det ekstremt stærkt, når en god idé omsættes til forretning, og det er i den grad tilfældet med danske Conyak.

It-selskabet er i dag blevet solgt til den fremadstormende amerikanske it-virksomhed Gravity4 for et massivt beløb. Ifølge Børsens oplysninger ligger prisen over 200 millioner kroner, og det er altså for en virksomhed, der blev stiftet i november sidste år.

Hvad der gør det endnu mere imponerende er Conyaks meget korte tid 'i luften', for selve produktet har kun været tilgængeligt i fire måneder.

Køber er imponeret

Hjernen bag virksomheden er Christian Sundgård Hansen. Han har udviklet en teknologi, der kan optimere virksomheders måde at annoncere på online.

Det unikke er kort, at Conyak inden for ekstremt kort tid - 80 millisekunder - kan afkode, hvornår den samme bruger bevæger sig mellem forskellige devices, eksempelvis fra smart-phone over computer til iPad.

- Det er utroligt flot af en virksomhed, der kun har været på markdet i meget kort tid, at blive solgt til et pænt millionbeløb. Det er fordi, de har noget teknologi, som fremtidens marketing cloud skal kunne levere til markedet, siger Tom Bang, managing director for Gravity4 i Europa, til TV 2 Finans.

Kæmpe handel

Ejerne af Conyak - Christian Sundgård Hansen, Anders Ibsen og Jørgen Kofoed - og Gravity4, der er ejet af indiske Gurbaksh Chahal, har besluttet ikke at oplyse handlens værdi.

Prisen er da også være kringlet at fastsætte, da en del af betalingen sker i form af aktier i Gravity4, der ikke har en kendt værdi. Ifølge Børsens oplysninger er der dog tale om en handel til en værdi af mindst 185 millioner kroner - eller helt op til 295 millioner kroner.

Trods ejerskiftet holder Conyak fast i sit danske hovedsæde, og adm. direktør og stifter Christian Sundgård Hansen fortsætter i virksomheden.

Info: Et citat fra hvidevareforhandleren Whiteaway er fjernet i artiklen.