Business

To tidligere Mærsk-ansatte vil gøre godstransport billigere

De to tidligere Mærsk-direktører Morten Lærkholm og Thorsten Boeck har startet virksomheden Transporteca, der fungerer som et "Momondo for fragt" - en side, hvor virksomheder kan få overblik over, hvor og hvordan deres shipping kan klares billigst. Scanpix

Der er noget nyt på vej i den danske logistikbranche.

Et par tidligere Mærsk-ansatte har startet hjemmesiden Transporteca, der er en online portal for transport af varer.

Ideen er, at der skal være større prisgennemsigtighed i branchen, skriver Børsen.

Visionen er, at man som forbruger skal kunne bestille godstransport, ligesom man bestiller flybilletter på eksempelvis flysøgemaskinen Momondo.

- Transportbranchen står langt tilbage i forhold til eksempelvis flybranchen. Og vi ved, at de store følger med i vores indsats og prøver os af, siger Morten Find Lærkholm, der er administrerende direktør i Transporteca, til Børsen.

Transportgiganten DSV ryster dog ikke på hænderne.

DSV Air & Sea-topchef Henrik Nielsen ser ikke de nye online portaler som en trussel, da transport af varer efter eget udsagn er for kompleks til at foregå online.

- Vi ser ikke, at kunderne har behovet for at gå ind på en online portal. Det er den personlige kontakt, kunderne vil have. Det er mere komplekst at transportere varer end for eksempel personer med et fly, siger Henrik Nielsen til avisen.