Business

Ryanair dropper retssag

Luftfartsselskabet Ryanair har haft svært ved at få retten på sin side i forbindelse med, at selskabet i foråret etablerede en base i København i foråret.

Irerne tabte opgøret i Arbejdsretten om, hvorvidt det var i orden, at de ansatte ved basen i København ikke arbejdede under dansk overenskomst.

Og nu ser det ud til, at også den sidste tilbageværende tvist i forbindelse med den nu lukkede base ender med et nederlag.

I hvert fald har Ryanair ifølge branchesitet standby.dk nu opgivet at droppe søgsmålet i Arbejdsretten mod de fagforeninger, som man mener var skyld i, at debutafgangen fra København til Dublin 18. marts blev forsinket med tre timer.

Kommer ikke til Arbejdsretten

Det skyldtes, at flere personer med faglig baggrund troppede op ved flyets standplads og forhindrede, at det kunne komme i luften.

Ryanair har hele tiden været af den opfattelse, at der var tale om en ulovlig blokade, og det har man forgæves forsøgt at få både Københavns Byret og Østre Landsret til at tage stilling til.

Begge instanser henviste til Arbejdsretten, men så vidt kommer det altså tilsyneladende ikke.

Ikke en rigtig blokade

Formanden for 3F i Kastrup, Henrik Bay-Clausen, siger i den forbindelse til standby.dk:

- Det ville i Arbejdsretten have været vigtigt for os at understrege, at der ikke var tale om en blokade, men en happening, da de fagligt aktive i lufthavnen hele tiden fulgte anvisninger fra politiet og lufthavnens sikkerhedspersonale, siger han.

Ryanair flyver fortsat til og fra København, men har ikke længere base i lufthavnen. Dermed er selskabet ikke underlagt kravet om en dansk overenskomst.