Business

Her har forældre betalt 445 kroner for meget for at få børnene passet

Forældre med børn i børnehaver og vuggestuer i Gribskov Kommune i Nordsjælland har i år modtaget en regning hver måned, der var langt større, end den burde have været.

Kommunen har nu opdaget, at dagtilbudstaksterne er beregnet på et forkert grundlag og sætter dem fra 2016 ned med op til 445 kroner om måneden, skriver Frederiksborg Amts Avis, torsdag.

- Man kan godt sige, at forældrene har betalt for meget, og derfor skynder vi os at rette op på det, siger Anne Steffensen, chef for skoler og dagtilbud i Gribskov Kommune.

Ifølge Pernille Søndergaard, tidligere bestyrelsesformand for en kommunal institution, var der allerede i 2009 problemer med for høje takster i daginstitutionerne, hvilket dog blev affejet af administrationen.

- Nu kommer vi så til at betale den rette pris, men det er interessant at finde ud af, hvor pengene er henne, siger Pernille Søndergaard.

Børneudvalgsformand Sisse Krøll Willemoes (Nytgribskov) vil have frem i lyset, om forældrene har betalt for meget i flere år.

- Det er stærkt kritisabelt, hvis der ikke har været styr på det, og hvis det viser sig, at forældrene har betalt for meget i flere år. Vi er nødt til at få det belyst nærmere, for det skaber mistillid til systemet, hvis man ikke kan stole på de opkrævninger, man får, siger hun.

Der er ikke udsigt til, at forældrene får betalt pengene tilbage, hvilket ellers er god forvaltningsskik, hvis man spørger kommunalforsker Roger Buch, der dog understreger, at han ikke kender de specifikke regler for takster på børneområdet.

- Men som overordnet princip skal man sikre sig, at tingene gøres efter reglerne. Hvis tingene ikke er sket efter reglerne, skal man bringe tingene i orden og i givet fald betale pengene tilbage, siger han.