Business

Analytikere: Microsoft får svært ved at tage markedsandele

Selvom Microsoft tirsdag aften præsenterede en lang række nye produkter og teknologier, får selskabet svært ved at vinde markedsandele.

Det gælder blandt andet på det vigtige marked for smartphones.

Her sidder Microsoft kun på tre procent af verdensmarkedet, som domineres af Apple og Samsung.

Ifølge Frank Gillett, teknologianalytiker hos Forrester Research, har de nye telefoner fra Microsoft flere nyskabende egenskaber som eksempelvis øjeskanning, men spørgsmålet er, om det er nok.

- Microsoft forsøger at vise, at det kan udvikle konkurrencedygtige og interessante enheder med unikke egenskaber.

- Men de skal komme med noget, der virkelig kan blive en game changer, hvis det skal ændre noget, siger han ifølge AFP.

Alle nye tablets og smartphones fra Microsoft bliver udstyret med Windows Hello, der er et log-in system, som skanner brugerens ansigt, øjets regnbuehinde eller fingeraftryk for at verificere deres identitet og give dem adgang til deres telefon, tablet eller computer.

Selskabets nye bærbare computer har ifølge en anden analytiker bestemt "wow-faktor", og den har potentiale til at blive populær hos de såkaldte firstmovers samt i den kreative forretningsverden og kunstverdenen.

- Det er første gang, at vi ser en reel konkurrent til Apple fra Microsoft på det her punkt, siger Bob O'Donnell fra Technalysis til AFP.

Den nye Surface Book, som Microsoft kalder sin bærbare computer, vil prismæssigt starte på 1499 dollar. Microsoft Danmark oplyser dog, at den ikke vil være tilgængelig herhjemme.

Danskere, der alligevel får fingrene i den, kan godt have høje forventninger, mener David Guldager fra TV2 Beep.

- Microsofts første laptop er på mange måder et interessant bekendtskab. Microsoft siger selv, at det er "den ultimative laptop", der skulle slå meget andet på markedet hvad angår hastighed, skriver han på tv2.dk.

På aktiemarkederne i New York blev nyhederne fra Microsoft modtaget med forsigtighed. Aktien steg tirsdag med 0,26 procent på Nasdaq-børsen.