Business

Seks ting Skats IT-skandale ser ud til at ændre

Skats mange skandaler ser ud til at få konsekvenser erfarer flere medier, herunder TV 2, allerede regeringens skatteminister Karsten Lauritzen har nået at præsentere sin handlingsplan.

Det var nemlig den 25. august, det blev kom frem, at Skat er blevet snydt for 6,2 milliarder kroner, og siden er det blevet afsløret, at Skat gentagende gange er blevet advaret om hullet, der er blevet udnyttet i Skats IT-system.

Sagen handler kort fortalt om, at de 6,2 milliarder kroner er uretmæssigt blevet udbetalt til fiktive aktionærer i udlandet. Samtidig har Skats digitale system til inddrivning af gæld, EFI, heller ikke fungeret efter bogen.

I dag bliver konsekvenserne af afsløringerne lagt frem, først af Karsten Lauritzen klokken 11.30 og siden af Jesper Rønnow Simonsen, direktør i Skat, klokken 14.00.

Allerede torsdag kom der i flere medier frem, hvad der kan blive konsekvensen af redegørelsen.

Tv2.dk har samlet seks konsekvenser, som sagen foreløbig ser ud til at ændre:

T2Toolbox embed

Der blev torsdag også beskrevet, hvordan Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, ikke bliver en del af gruppen af fyrede chefer. Han går fri, mener Finans.dk.

Ud fra Finans.dk's oplysninger er der sat navn på foreløbigt to i direktionen, der angiveligt bliver fyret. Se et overblik over Skats direktion her:

Det er ikke første gang, at Skat havner i mediernes overskrifter på grund af dårlige sager. Se en historisk gennemgang af de seneste års negative sager for Skat.

T2Toolbox embed

Fakta om EFI-systemet

- Da Skat lancerede det skandaleombruste EFI-system i 2013, havde det allerede en række kendte fejl.

- Rigsrevisionen erklærede senere at EFI-systemet opkrævede gæld fra borgere og virksomheder ulovligt.

- Den 9. september 2015 bliver systemet midlertidigt lukket ned.