Business

Nu kan du se hvad din egen bolig er værd

Hvad er din bolig egentlig værd? Og hvad med naboens og dine nærmeste familiemedlemmers bolig? Det kan du nu tjekke på den nye hjemmeside bolighed.dk, som fire danske banker står bag.

Den nye hjemmeside trækker data fra BBR-registret, Google Maps og sammenligner med handelshistorikken og estimerer herefter værdien af boligen.

I tv-indslaget øverst kan du se, hvordan du sparer flere tusinder kroner hvert år på dit boliglån.

Det er dog ikke en præcis vurdering, slår direktør for Bolighed Niels Ranum fast. Til gengæld rammer vurderingerne tæt på de faktiske salgspriser, fortæller han.

- Det er jo ikke en vurdering som sådan, men vi har testet metoden op mod mere end 300.000 handler de seneste fire år. 50 procent af dem har vi ramt indenfor et spænd på fem procent, mens 75 procent ligger inden for 10 procent, siger han til Ritzau.

Ny hjemmeside giver danskerne mulighed for at få en indikation af, hvad deres bolig er værd. Hjemmesiden tager dog ikke højde for herlighedsværdi og et eventuelt nyt badeværelse eller køkken.

Systemet bliver justeret konstant ud fra bolighandler i området og ud fra niveauet i boligrenterne.

Direktøren erkender dog også, at beregningerne ikke tager højde for eventuel herlighedsværdi i boligen.

- Selvfølgelig kan der være en herlighedsværdi eller et nyt køkken, som ikke indgår i beregningerne, og derfor tilbyder vi også, at man kan få en ejendomsmæglers mere konkrete vurdering, siger direktøren.

Hjemmesiden giver desuden boligejerne mulighed for at indikere, hvis de er interesserede i at sælge sin bolig, hvilket er tænkt som en mulighed for at lokke eventuelle interesserede købere. Bolighed.dk har regnet på værdien af 1,2 millioner danske boliger.

Du kan se hjemmesiden her.