Damgaard-bror scorer kassen pĂĄ nyt it-eventyr

Mens brormand Erik Damgaard for ikke længe siden blev erklæret personlig konkurs, går det anderledes strygende for brormand Preben Damgaard.

Han har netop stemplet ud med en kæmpe gevinst efter salget af it-selskabet Secunia, som han har været medejer af siden 2010.

Den præcise gevinst vil han ikke ud med, men han fortæller, at han har sikret omkring 100 millioner ved salget, og at han købte sig ind for omkring 15 millioner kroner. Dermed har Preben Damgaard altsĂĄ syvdoblet sin investering pĂĄ bare fem ĂĄr.

Stor glæde fra Sydafrika

Ifølge it-rigmanden, der blev milliardær med sin bror i 2002 ved salget af Navision til Microsoft, var Secunia i en dårlig forfatning, da han købte sig ind i 2010.

I 2013 var det sĂĄ grelt, at fem stiftere af Secunia valgte at forlade deres livsværk, men siden har Preben Damgaard og partnerne formĂĄet at vende skuden. 

- Det er et selskab, jeg har været temmelig meget involveret i, og derfor er jeg ogsĂĄ ekstra glad for, at selskabet er blevet solgt mere end almindelig fornuftigt, siger Damgaard fra en ferie i Sydafrika.

Begejstringen er ikke blevet mindre af, at de nye ejere i amerikanske Flexera Software har store planer for danske Secunia, der skal udvikles og vokse, siger Preben Damgaard.

Parterne bag handlen har besluttet at holde tæt om beløbet, men ifølge TV 2's oplysninger ligger prisen omkring 470 millioner kroner, hvilket også modsvarer værdien af lignende virksomheder i branchen.

Secunia er specialiseret i forskellige sikkerhedsløsninger inden for it-infrastruktur. Selskabet blev stiftet i 2002 og har hovedsæde i København.