Business

Portræt: "Hvad rager det mig? Har du slet ikke hørt efter"

I dag falder der dom i den såkaldte Parken-sag, hvor bagmandspolitiet  vil have, at retten skal dømme Flemming Østergaard og den tidligere adm. direktør i Parken, Jørgen Glistrup, for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder.

Anklagemyndigheden mener, at de hundredevis af aktiehandler, som Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup stod bag, foregik på en sådan måde, at de skulle holde hånden under aktiekursen. Og det mener anklagerne skal straffes med 2 års fængsel.

Men hvem er han egentlig - Flemming Østergaard?

Flemming Østergaard – der kalder sig selv for et FÆ, flittig og ærlig – har alle dage været en anderledes forretningsmand.

I efteråret 2009 var Flemming Østergaard, dengang bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment, igen i mediernes søgelys.

Selskabet havde netop nedjusteret forventningerne til indeværende regnskabsår markant – ikke mange måneder efter, at Flemming Østergaard forsikrede alle om, at alt var i den skønneste orden. Berlingske Tidende havde sendt to erfarne reportere til Parken, der skulle interviewe formanden og den adm. direktør, Dan Hammer, om rigets tilstand.

Og et stykke inde i interviewet spørger den ene journalist Flemming Østergaard, hvordan han har det med, at flere analytikere har sagt, at de gerne ser, at formanden træder tilbage hurtigere end indenfor den 4-årige periode, Østergaard selv har stillet i udsigt.

- Hvad rager det mig? Har du slet ikke hørt efter. Jeg ved godt, du er lidt tung i det, men aktionærerne har jo bedt mig om at blive!

Sådan er han, Flemming Østergaard. Aldrig bange for at sende verbale hug afsted mod sine fjender, hvadenten de er lokalpolitikere, aktieanalytikere, investorer eller journalister.

Og ligeså hård og brutal han kan virke over for fjenderne, ligeså varm og omsorgsfuld er han overfor sine venner.

Flemming Ammentorp Østergaard er født den 31. oktober 1943 på Frederiksberg. Han blev i 1964 bank- og handelsuddannet og senere fondsbørsvekselerer.

Men han er aldrig for alvor blevet en rigtig finansmand. Flemming Østergaard har en indre iværksætter, som han har sat i spil flere gange. Don Ø – som han blev kaldt – da han blev kendt og karismatisk bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment (PSE) – har både handlet med kontorudstyr og kontormøbler.

Og hårdt arbejde, en god købmandsnæse og et fantastisk sælgergen gjorde ham til en meget succesfuld forretningsmand, der flere gange solgte virksomhederne videre til nye ejere. Handlerne gjorde Flemming Østergaard velhavende, men via et kort engagement i Lyngby blev han i 1997 adm. direktør i F.C. København, som senere blev omdøbt til Parken Sport & Entertainment.

Her gjorde Østergaard en enorm forskel og udviklede Østerbro-klubben fra at være en både økonomisk og sportslig ustabil virksomhed til at være Nordens i særklasse stærkeste fodboldklub. Strategien var, at fodbolden alene var for skrøbelig og ustabil, så han byggede en række ben op omkring aktiviteterne på grønsværen, så PSE ejede både ejendomme, et fitnesscenter, et badeland og havde også rettighederne til at bygge ferielejligheder i Syditalien.

I vinteren 2010 stoppede festen dog for Østergaard i Parken, da han stoppede som formand. Undervejs havde han bygget en stor portefølje op af bestyrelsesposter, hvor bl.a. LD og TV 2 trak på hans forretningssans. I alle årene var han også den måske mest synlige erhvervsmand i pressen, hvor han stillede op til både det seriøse og det kulørte. Hver dag. 24 timer i døgnet.