Business

Novo Nordisk investerer halv milliard i nyt byggeri

Novo Nordisk investerer 500 mio. kr. i et nyt råvarelager i Hillerød. Samtlige indgående råvarer til Novo Nordisks produktion i Danmark vil gå igennem råvarelageret. Det får en kapacitet på 17.000 paller og bliver på sammenlagt 19.000 kvadratmeter, svarende til mere end to fodboldbaner.

- Investeringen i Hillerød understreger vores langsigtede planer om at investere i Danmark. Hillerød er et af Novo Nordisks strategiske produktionssteder, og vi ønsker at samle vores indgående flow af råvarer her, siger Susanne Hundsbæk-Pedersen, direktør for Devices & Supply Chain Management i Novo Nordisk, ifølge en meddelelse.

Novo Nordisks fabrik i Hillerød har i dag omkring 1.900 medarbejdere, og lageret vil beskæftige 70 medarbejdere.

Fuld drift i 2017

Første spadestik til det nye råvarelager tages torsdag klokken 15. Lageret ventes at være i fuld drift i 2017.

Meldingen om investeringen kommer bare ugen efter, at Novo oplyste, at selskabet agter at investere 13 mia. kr. i to nye fabrikker i Clayton i USA og Måløv i Danmark. De nye fabrikker, der ventes at være i drift i 2020, bliver bygget for at imødekomme en stigende efterspørgsel efter diabetesprodukter og vil skabe omkring 700 nye ingeniør- og produktionsjob i USA samt cirka 100 job i Måløv.

Alene i år har Novo guidet samlede investeringer på omkring 5 mia. kr. primært til en udvidelse af produktionskapaciteten for biofarmaceutiske produkter, yderligere produktionskapacitet til fremstilling af insulinkrystaller (API), opførelse af nye forskningsfaciliteter samt en udvidelse af insulinpåfyldningskapaciteten.

I årene 2012-2014 investerede Novo sammenlagt omkring 11 mia. kr. i blandt andet nye påfyldningsfabrikker, fabrikker til fremstilling af engangspenne, yderligere GLP-1-produktionskapacitet, en fabrik til pilotproduktion samt nye kontorer i Danmark.