Business

Kampen skærpes: Banker starter "datingside" for boligejere

Ny boligside på nettet tilbyder oplysninger om alle landets 1,3 millioner boliger.

Og ikke bare til de cirka 70.000 boliger, der hele tiden er til salg.

Navnet på den nye side bliver Bolighed og siden kommer til at virke som en slags boligmarkedets LinkedIn eller dating, hvor boligejere, der måske er interesseret i at sælge deres ejerbolig, kan foreslå en pris uden at forpligte sig til salg.

Den nye boligportal med navnet Bolighed skærper kampen  om boligområdet, siger TV 2’s finanskommentator Ole Krohn.

- Krigen mellem de store banker skærpes med den nye satsning. Den nye boligportal tilbyder interessant features inspireret af LinkedIn, hvor man kan vise en mulig interesse for at sælge, siger han.

Bag Bolighed står fire af Danmarks store banker Nykredit, Sydbank Spar Nord og Arbejdernes Landsbank. De går nu i direkte konkurrence ikke bare med de eksisterende boligsider boligsiden og Boliga, men også mod Danske Bank, der ventes at lancere et nyt boliginitiativ om få dage.

Ole Madsen, kommunikationsdirektør i Spar Nord

-Vi tror på, at der er en meget betydelig boliginteresse blandt danskerne. I forhold til at søge bolig tror vi det er ret interessant for folk på samme måde, som man kan gå ned ad en villavej og se en bolig, der ser interessant ud.

- Der kan vi nu tilbyde den mulighed, at man med få klik kan få adgang til alle oplysninger om boligen og måske også redskaber til kontakt til ejeren. Så man kan melde sig. Hvis de så på et tidspunkt skulle være interesserede i at sælge, så kan man sige: ”Her kunne jeg godt tænke mig at bo”, forklarer Ole Madsen, der er kommunikationsdirektør Spar Nord.

For at boligkrigen mellem bankerne for alvor skal tage fart, så mangler der dog én ting, siger TV2s finanskommentator Ole Krohn:

- Der mangler revolution på et område - nemlig en billigere salgskanal end den, som  ejendomsmæglerne tilbyder i dag, vurderer han.

Sælger du hus købt mellem 2005 og 2012 vil du formentlig tabe på at sælge i dag

  • Danskerne der har købt hus i 2003 eller 2004 har gennemsnitligt tjent 300.000 kroner.

  • Er huset derimod købt i perioden 2005 til 2012, så vil et salg i dag generelt set være forbundet med et større eller mindre tab afhængigt af det pågældende købstidspunkt.  

  • Købte du et hus i Region Sjælland i 2007, mens priserne var på sit højeste, vil du ved salg i dag tabe 685.000 kroner svarende til et prisfald på 34 procent.  
  • Købte du derimod huset i Region Nordjylland i 2007 begrænser tabet sig til 93.000 kroner svarende til et prisfald på 7 procent
  • I Region Hovedstaden ville tabet ved køb af et hus i 2007 og ved salg i dag beløbe sig til 596.000 kroner