Business

Novo-milliardinvestering giver 100 nye job i Danmark

Novo Nordisk vil i løbet af de næste fem år investere to milliarder dollar - eller cirka 13 milliarder kroner - for at udvide produktionen på virksomhedens fabrikker i North Carolina i USA og i Måløv i Danmark. Det oplyser selskabet onsdag i en pressemeddelelse.

I Måløv skal der bygges en ny fabrik, hvor der skal fremstilles og pakkes piller med diabetesmedicin. Det vil ifølge selskabet skabe omkring 100 nye job.

Også i Clayton i North Carolina planlægger Novo Nordisk en større investering, der vil fordoble antallet af ansatte fra 700 til 1400.

På fabrikken i Clayton fremstilles blandt andet de aktive stoffer i virksomhedens forskellige diabetesmedicin. De går under betegnelsen API.

- Med den nye fabrik i Clayton og fortsatte investeringer i vores API-fabrikker i Kalundborg, vil vi producere nok API til vores diabetesprodukter til langt ind i det næste årti, siger viceadministrerende direktør i Novo Nordisk, Henrik Wulff, i pressemeddelelsen.