Business

Nu overhaler håndværkerne funktionærer på lønfronten

For første gang i syv år kan håndværkere og andre timelønnede i byggeriet notere større lønstigninger end deres funktionærkolleger, skriver Licitationen - Bygeriets Dagblad. 

Det afslører Dansk Arbejdsgiverforenings lønstatistik for andet kvartal 2015.

Heraf fremgår, at de timelønnede i bygge- og anlægsvirksomhederne det seneste år har fået samlet 2,7 procent mere i lønningsposen, mens funktionærernes lønudvikling i den samme periode har været 2,5 procent.

Det er første gang siden andet kvartal 2008, at arbejderne har en større årsstigningstakt end funktionærerne. Lønstatistikken viser samtidig, at byggeriets lønudvikling for første gang i to år er højere end industriens.

Det glæder Gunde Odgaard, sekretariatschef i BAT-kartellet, byggefagforbundenes paraplyorganisation.

- Vi ved, at vores lønudvikling historisk set svinger, men det har været en meget lang periode med lav lønudvikling, så det er glædeligt, at vi nu bliver belønnet for at have udvist krisebevidsthed. Vi foretrækker en jævn, positiv reallønsudvikling, men sådan har virkeligheden aldrig set ud, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.