Business

Jysk millionær vil kapre unge bankkunder med ny app

Den danske iværksætter og rigmand, Ken Villum Klausen, er på vej med et nyt produkt, der skal kapre kunder fra de danske banker.

Ken Villum Klausen, der sidste år tjente en formue på salget af sit produkt Wallmob - et mobilt kassesystem til detailhandlen - har udviklet en ny app, der skal tilbyde mobile bank-ydelser udelukkende gennem smartphone eller tablet.

Fremadrettet vil man blandt andet kunne møde med en bankrådgiver vil gennem sin telefonen - en funktion, Ken Villum Klausen mener, bliver efterspurgt i en stigende grad af de helt unge bankkunder:

- Denne her gruppe vil have teknologi-dreven personlig service, hvor de bliver mødt af ligesindede, der er i stand til at forudse deres behov. De begyndte deres arbejdsliv samtidig med finanskrisen og har derfor ingen tillid til de traditionelle banker. De vil allerhelst undgå at skulle gå ind i en fysisk bank-filial eller for den sags skyld tale med en bankrådgiver. De ordner alting fra deres smartphone, siger stifteren, Ken Villum Klausen.

Endnu har Lunar Way ingen banklicens, men det er planen, at app'en skal være klar til blive rullet ud ved årsskiftet.

Projektet har fået et økonomisk rygstød af SEED Capital, der er Danmarks største venturekapitalfond inden for tidlige investeringer. 

Fonden, der er kendt for dens salg af danske virksomheder som Endomondo, Libratone og Centera Pharma, og millioninvesteringer i Trustpilot, Vivino og Mofibo, ser et stort potentiale i Ken Villum Klausens nye produkt:

- Hans (Ken Villum Klausens red.)  track record med Wallmob har selvfølgelig stor indflydelse på beslutningen om at investere, siger Niels Vejrup Carlsen partner i SEED Capital.

Lunar Way lancerer en beta-version af platformen for særligt inviterede til efteråret og lancerer derefter den endelige platform i hele Skandinavien i 2016.