Business

Fire trin: Sådan sikrer du før og efter skybruddet

Efter flere dage med varme, har sommervejret slået bak tirsdag morgen. Et stort område med regn og torden er lige nu på vej op over Danmark fra syd - og betyder, at man mange steder - især - i den sydøstlige del af landet er stået op til både skybrudsagtig regn og nogle steder også torden.

Er du en af de mange, der frygter skader på dit hus eller på dine ting, kan du trøste dig med, at skaderne ofte vil blive dækket af dine hus- og indboforsikringer, hvis uheldet er ude, og kælderen flyder over med vand.

TV 2 har talt med en konsulent hos Forsikringsoplysningen og herunder kan du se, hvad du skal foretage dig for at få dækket skaderne efter skybrud. Herunder kan du se en række gode råd som øger eller mindsker dine chancer for at få dækket kommende skybrud.

Forebyggelse mod skybrud

Du får dækket dine skader, hvis du har sørget for at forebygge mod skybrud.

Det kan du blandt andet gøre ved at rense tagrenderne, så vandet frit kan passere. Husk også at lukke alle vinduer, når regnen tager fat.  Gør du ikke det, nedsætter det minimum- erstatningen, og måske får du slet ingenting fra forsikringen.

1: Begræns skaden

Har du fået en skade, skal du først og fremmest sørge for at begrænse skaden og sørge for, at den ikke bliver større. Forsøg selv at lede vandet væk.

Du skal ligeledes flytte de genstande, der står i vand, så de ikke bliver yderligt beskadigede. Smid ikke genstande væk, før hele sagen er afsluttet hos forsikringsselskabet. Tag billeder af skaderne.

2: Ring til forsikringsselskabet

Kontakt dit forsikringsselskab med det samme. Nogle forsikringsselskaber vil allerede på deres hjemmeside opfordre dig til at ringe direkte til skadeserviceselskabet. Skadeserviceselskabet vil komme ud til dig og fjerne vandet eller sætte affugtning i gang.

3: Tag billeder af det hele

Under hele processen er det en god ide at tage billeder af skaderne. Billederne er gode at have og fine at sende med til forsikringsselskabet, når du anmelder skaden.

4: Anmeld skaden til forsikringsselskabet

Når du er kommet igennem de første punkter, skal du anmelde skaden til forsikringsselskabet. Det kan du gøre telefonisk, men da det typisk er rigtig mange danskere, der har fået skade, vil der være lange køer på telefonen. Det er derfor oftest hurtigere at anmelde skaden elektronisk på forsikringsselskabets hjemmeside.

Når skaden er anmeldt, vil der efterfølgende komme en taksator ud for at vurdere skadernes omfang, og for at vurdere, hvor meget du skal have dækket.