Business

Forsikringschef: Der er billigere bilforsikringer på vej

Det har været gode år i forsikringsbranchen.

Faktisk har det været så gode år, at det for fremtiden vil være muligt at få forretningerne til at køre rundt med lavere priser på forsikringerne - og særligt priserne på bilforsikringer er på vej ned.

Det forudser Topdanmarks topchef, Christian Sagild, i et interview med Berlingske Business.

Især i 2014 havde forsikringsselskaberne et fantastisk år, fordi der ikke var nogen store vejrskader, mens antallet af biltyverier faldt, og der var få brande.

Derfor er bundlinjerne hos diverse selskaber vokset til en størrelse, der ikke kan blive ved ifølge forsikringschefen.

- Derfor mener jeg, at konkurrencen vil stige yderligere. Vi vil se, at priserne bliver sat ned på nogle produkter, og det helt naturlige er, at man begynder med bilforsikringer. Og det er, hvad der sker nu, siger Christian Sagild til Berlingske Business.

Regningerne for bilforsikringer krymper allerede. Eksempelvis er en bilforsikring hos Topdanmark faldet fem procent i pris de sidste ti år. Det svarer i reel værdi til, at prisen er faldet med 25 procent.

Det er ikke tilfældigt, at priserne på bilforsikringer allerede er faldende. Vejene er blevet sikrere med eksempelvis flere rundkørsler, hvilket har mindsket antallet af ulykker.

Desuden er teknologien i bilerne blevet så meget bedre, at sikkerheden er fulgt med i samme retning. Det gælder for eksempel når biler - som i dag - selv hjælper med at parkere og bremse hårdt op, når det er nødvendigt.

- Sådanne ting bliver nok ved med at komme, så jeg tror, at vi fortsat vil se, at trenden vil være for nedadgående på risikoen. Og det vil trinvis blive fulgt op af faldende forsikringspræmier, siger Topdanmark topchefen.