Business

Boligpriserne stiger i provinsen: Det hele bliver solgt

- Det hele bliver solgt.

Sådan siger en glad ejendomsmægler Søren Lauritsen fra Danbolig i Køge til TV 2, mens han viser en grund i Strøby Ege ved Køge Bugt til en kunde, forretningschef Tina Fylling Wegner fra Dragør.

Søren Lauritsen er bare en af de mange ejendomsmæglere i provinsen, der er glad. Nye tal fra Boligsiden.dk visernemlig, at boligpriserne er steget i 82 af landets 98 kommuner.

Kornmarken i Strøby Egede er udstykket til 80 byggegrunde - projektet har været klar i fem år, men først nu melder køberne sig på banen, og den stigende interesse kommer især fra København.

- Forskellen er, at sidste gang, når vi havde åbent hus hver søndag, så vi sjældent nogen mennesker. Nu har vi fuldt hus hver søndag, siger Søren Lauritsen.

Priserne i Strøby Egede er steget 16 procent i forhold til juli sidste år.

- Det er jo lidt interessant at se, hvad man kan få for pengene, og hvor meget mere man kan få i Strøby Egede, siger Tina Fylling Wegner fra Dragør.

Et andet sted i Danmark er tendensen den samme: I udkanten af Skjern er familien Iversen ved at flytte ind i deres nye hus - familien har hidtil boet til leje, men har nu fået råd til at købe hus - en villa på 220 kvadratmeter.

- Det havde vi aldrig troet, vi kunne finde. Men så kom der en krise og nogle lave renter, og så kan tingene lige pludselig lade sig gøre, siger Kim Iversen til TV 2.

Se hele indslaget fra TV 2 Nyhederne i videoen over artiklen. Her kan du se salgspriserne og liggetiderne for din kommune lige nu: