Business

To danskere vinder milliongevinst i Lotto - ved en fejl

To danske lotto-spillere blev forleden glædeligt overrasket, da den lottogevinst, de hver havde vundet, pludseligt voksede til 1 million kroner.

På forhånd var begge vindere telefonisk blevet informeret om, at de havde vundet en ekstrapræmie i Onsdags Lotto på 115.000 kroner, men i et bekræftelsesbrev skrev Danske Spil, at ekstrapræmien var på 1 million kroner.

Glæden blev dog kort. Det viste sig, at Danske Spil havde begået en fejl, og de to spillere blev bedt om at betale pengene tilbage.

Efter at TV 2 begyndte at interessere sig for sagen, har Danske Spil dog ændret holdning. Nu, 14 dage efter, at pengene blev udbetalt, meddeler Danske Spil, at de to spillere får lov til at beholde pengene.

 - Udfra den betragtning, at vi har skrevet til vinderne, at de har vundet en million og udfra den betragtning, at de har haft pengene til rådighed i 14 dage, så synes vi, at det er rimeligt per kulance, at de beholder pengene, siger Thomas Rørsig, kommunikations-chef hos Danske Spil.

Thomas Rørsig forklarer holdningsskiftet hos Danske Spil med, at ledelsen har været sommerferieramt og derfor handlet sent. Derudover mener Rørsig, at sagen er kørt efter bogen: 

 - Selvfølgelig skal man ikke udbetale flere penge end dem, der er vundet. Så det (sagsbehandlingen, red.) er der ikke nogen grund til at kritisere. Vi har bare mulighed som ledelse for at sige "det dur ikke det her - det er ikke nogen rimelig løsning," fordi spillerne har været i god tro, har fået skriftligt at vide, at de har vundet en million, og har haft pengene til rådighed. Så vi omgør beslutningen. 

Herunder kan du se, hvad lotto vindere typisk gør, når de vinder den store gevinst: