Business

Ryanair-konkurrent: Vi flyver billigere og med dansk overenskomst

Flyselskabet Primera Air har været i Billund Lufthavn før Ryanair kom, men efter det ombruste irske selskab har trukket hjulene op under sig og er fløjet væk, har Primera Air grebet chancen.

Primera Air samarbejder med rejseselskabet Bravo Tours. Til sammen vil de to sørge for at danskerne kan komme af sted på ferie og andre rejser. Og det til en pris, der er under de lave priser, Ryanair ellers var førende på, siger Bravo Tours administrerende direktør til TV 2.  

- Jeg tror, vi kan gøre det til den samme pris, hvis ikke billigere end Ryanair. Det er jo sådan med lavprisselskaber, at priserne er lave for de kunder, der er rigtig tidligt ude. Jeg har også set priser hos Ryanair, der har været vanvittigt dyre. Kigger vi på gennemsnitspriser, så tror jeg, vi kan gøre det billigere end Ryanair. Minimum til samme pris, siger Peder Hornshøj.

Han oplyser samtidig, at Primera Air er billigere på en række parametre end den irske konkurrent.

- De tillæg, der ligger på kufferter og andre ting, er væsentligt billigere end hos Ryanair.

Skal ikke lukke hullet efter Ryanair

Ryanairs exit fra Billund anslås at koste lufthavnen omkring 400.000 passagerer årligt. Primera Air skal dog ikke agere frelser for Billund Lufthavns manglende indtægt, forklarer Peder Hornshøj.

- Meget trafik fra Billund Lufthavn har været unødvendig trafik, som der måske ikke har været forretning i. Men det markedet efterspørger, det kunderne vil have, der vil vi være klar til at sætte fly ind. Det har vi kræfter og fly til, siger han.

Han understreger dog, at Primera Air ikke kommer til at bringe en trafik på 400.000 kunder til Billund Lufthavn.

Dansk registreret selskab med overenskomst

Problemer med den danske fagbevægelse fik Ryanair til at tage deres gode tøj og flyve væk. Det problem skal man ifølge Peder Hornshøj ikke frygte bliver et tema med Primera Air og Bravo Tours samarbejde.

- Vi er et dansk selskab. Vi er indregistreret i Danmark, de fly der flyver fra Danmark er dansk indregistreret og der er overenskomster, der er danske.

Hos Ryanair var det almindeligt, at personalet var en blanding af forskellige nationaliteter. Det skal man ikke forvente hos Primera Air, slår Peder Hornshøj fast.

- Det er dansk personale i både kabinen og i cockpittet, så det er helt efter bogen, siger den administrerende direktør.

Du kan se hele interviewet øverst.

I tv-indslaget herunder kan du se, hvordan du finder den billigste flybillet.